Депутатът от Продължаваме промяната Радослав Рибарски заяви, че ако третият

...
Депутатът от Продължаваме промяната Радослав Рибарски заяви, че ако третият
Коментари Харесай

ПП: Няма да преговаряме с ИТН, ако третият мандат отиде при тях

Депутатът от " Продължаваме промяната " Радослав Рибарски съобщи, че в случай че третият мандат за сформиране на държавно управление попадне в Има Такъв Народ, Политическа партия няма да договаря с тях.

" Щом в този момент не постигнахме съглавие, не виждам смисъл да преговаряме и тогава. Няма да отстъпим от политиките, които залагаме. Ако те припознаят тези политики, може да ги обсъдим. С Българска социалистическа партия се вижда, че имаме единодушие, там ще отидем на договаряния ", сподели той пред бТВ.

Според Рибарски за късия интервал на ръководство на Политическа партия е реализиран прогрес по редица тематики.

" Минахме през редица рецесии, държавното управление се оправи доста добре. Задължение е на всеки един депутат да се запознае с програмата, която изготвихме, законодателните стъпки, които предстоят идващите шест месеца. Голяма част от програмата е учредена на промените, които са заложени в Плана за възобновяване и резистентност ", сподели той.

Ако Демократична България получи третия мандат, първо ще се обърне към Политическа партия

Междувременно съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Атанас Атанасов уточни, че в случай че фромацията му получи третия мандат, ще се обърне първо към " Продължаваме промяната " за поддръжка.

„ Защото те са най-голямата политическа мощ, идейно сме доста близки. Трябва в този парламент да се направи изпитание. Изборите са вид, въпросът е какво може да се реализира посредством тях ", сподели той пред Българска национална телевизия.

Атанасов акцентира, че малко би трябвало да се охладят страстите. " Настояваме президентът Радев преди връчването на третия мандат да направи нов кръг от съвещания. От Демократична България ще създадем всички старания, без някакви взаимни отстъпки, да бъде основано държавно управление в този парламент, тъй като болшинство за това има. Нямаме никакво съображение да преговаряме с ГЕРБ или с техния прикрит съдружник Движение за права и свободи ", сподели той.

Атансов уточни, че в случай че Демократична България получи третия мандат, групировката ше търсим поддръжка за сформиране на ново държавно управление от 4-те съдружни колегата, които поддържаха държавното управление на Кирил Петков.

Той прикани водачите на партиите да седнат на първите банки в Народното събрание.

" Да изберем министър председател, който преди всичко ще го договаряме с " Продължаваме промяната ", Никола Минчев е отлично предложение, само че това са спекулации на този стадий, ние няма да постановяваме на Политическа партия решение - би трябвало да се търси ", добави Атанас Атанасов.

По думите му е належащо експертно държавно управление да работи минимум до локалните избори.

" Нашата цел е да възстановим остарялото болшинство. Не ни интересува какво ще каже Борисов за третия мандат, тъй като той няма да зависи от него. Той отново желае да е фактор. Правителството сбърка с ареста на Борисов, Гешев му е поставил чадър ", съобщи Атанас Атанасов.

Балабанов: Политическа партия имаха опция да подходят диалогично, само че не го направиха

Депутатът от наусналата ръководството Има Такъв Народ Станислав Балабанов пък за следващ път атакува някогашните си съдружни сътрудници и разви тезата, че Политическа партия сами са провалили опцията за ново държавно управление с техен мандат.

" Те имаха опция в действителност да подходят диалогично, само че взеха решение да играят " ва банк ", сподели Балабанов.

Той уточни, че Асен Василев и Кирил Петков са се провалили и са " подправената старана на една монета ". По думите му Политическа партия е имала блян към еднолична власт, без да зачитат сътрудниците си.

" Допуснахме обаче неточност, че повярвахме на двама души, които бяха лъскаво опаковани с репутацията на непознатите университети с концепцията дружно да гледаме в една посока и да променяме. Те се провалиха и това е обща неточност. А другояче нямаше различен вид, т.е. какво да изберем обществото не искаше модела на статуквото, което 12 години срина това общество със съдействието и с бездействията си. Оставаше невъзможността. Ето по тази причина сме подписали съдружно съглашение, с цел да се опитаме да променяме “, сподели той пред бТВ.

Балабанов съобщи, че за всекиго е значимо да получи третия мандат, с цел да бъде успокоено обществото и " да се опитаме, в случай че имаме такава опция, да изкараме това общество от рецесиите ".

" Ако президентът реши да ни връчи мандата, ще подходим отговорно, ще приказваме с всички наши сътрудници, в това число с Политическа партия ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР