Депутатът от Има такъв народ и номинация за нов управител

...
Депутатът от Има такъв народ и номинация за нов управител
Коментари Харесай

Ще събори ли БНБ кабинета? Говори Каримански

Депутатът от " ИТН " и номинация за нов шеф на Българска народна банка Любомир Каримански не счита, че обединението е основана за един пост - гуверньор на Българска народна банка. Коалицията не би могла да бъде разтърсена от поста, тъй като една люшкаща се коалиция не е от изгода за никого, сподели той пред Нова телевизия.

Той не бе желал да разяснява съперника си от " Продължаваме промяната " Андрей Гюров за научния му труд. Засега Каримански се е фокусирал за това какви послания и по какъв начин да разкрие капацитета на Българска народна банка. Когато приказваме за Българска народна банка, би трябвало да се отъждествява банката със знамето, с трикольора на страната, а не с партийните окраски. Иначе всяко едно друго решение без гласоподаване значи пренебрежение към една 140 годишна история на банката, сподели Каримански.

" Аз чух всевъзможни гласове, че ще се направи всичко допустимо, с цел да не бъда шеф на Българска народна банка ", отсече Каримански.

След като се уточнят всички елементи в процеса на документите, следва отчетът на бюджетната комисия в Народното събрание и ще бъде импортиран в зала. До две седмици може да бъде определен новият шеф на Българска народна банка.

Каримански увери, че ще се стреми България да влезе в Еврозоната до 2024 година, в случай че стане шеф на Българска народна банка, само че не непременно.

Според него всяко едно изявление и деяние, което се прави по време на войната в Украйна, оказва въздействие върху цената на газа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР