Депутатът от БСП и шеф на парламентарната комисия по отбрана

...
Депутатът от БСП и шеф на парламентарната комисия по отбрана
Коментари Харесай

Червен депутат не знае какво да каже за Путин

Депутатът от Българска социалистическа партия и началник на парламентарната комисия по защита Атанас Зафиров мощно се затрудни какво да каже във връзка с съветския президент Владимир Путин по време на изявлението си в утринния блок на Нова телевизия.

На няколко пъти той бе помолен да каже мнението си за Путин. " Нека не си споделям мнението, аз въпреки всичко съставлявам институция ", помоли се в началото националният представител на водещите Виктор Николаев и Мира Иванова. Попитан още няколко пъти депутатът от Българска социалистическа партия опита да се измъкне с отговори за българския народен интерес, който бил да не се взема страна.

" Българска социалистическа партия постоянно е следвала миролюбива политика и счита, че договарянията са най-хубавият метод за решение на спора. Любовта към Русия по никакъв метод не би трябвало да се намесва в интепретациите на съответната обстановка. Но е значимо да се държи сметка, че в България има разнопосочни отзиви и оценки и няма по какъв начин да не се съобразяваме с това ", отговори Зафиров на въпрос дали соцпартията се пробва да не загуби русофилски настроени гласоподаватели и поради това не заема безапелационна позиция.

" Въпрос на оценка е до каква степен работят тези наказания. Отчитаме и резултатът върху българската стопанска система. Всичките години на наказания не оказаха съвсем никакъв резултат, в този момент обаче сме очевидно в нова обстановка. Но те имат и противоположен резултат и до момента Руската федерация излизаше от глобите по-силна. България би трябвало да намерения за личния си интерес и личното си изхранване. Най-опасният сюжет за България е дълга война, обвързвана с спомагателни рецесии. Недай Боже да прерасне в нуклеарен спор или повреди в АЕЦ ", съобщи той в отговор за какво Българска социалистическа партия не поддържа твърди наказания против Москва.

Все отново Зафиров на няколко пъти назова дейностите на Русия против Украйна експанзия и война.

" Свидетели сме на експанзия, която би трябвало да бъде най-строго наказана. Всеки взе участие съгласно личните си благоприятни условия в тези събития. Виждаме война, виждаме че умират хора и това е безусловно неприемливо ", заяяви Зафиров.

" Всичко е въпрос на оценки на обстановката. До момента имаме оценка, че сега няма военна опасност за България. Така или другояче съюзнически сили има в България. Българската батальонна гррупа е трансфрерирана към НАТО и въоръжените ни сили са в да извършват своите задължения по отбрана на страната, макар откритите дефицити. Военната помощ за Украйна може да е в най-разични аспекти - да се лекуват ранени да вземем за пример, само че директното ангажиране с техника значи взимане на страна, което може да има тежки последствия ", разяснява депутатът дали социалистите могат да премислят позицията си против оказването на помощ на Украйна с продукция на българските оръжейни фабрики.

В Украйна се води война, само че не съм аз индивидът, който може да каже дали има военни закононарушения, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР