Депутатът на ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров

...
Депутатът на ГЕРБ и бивш състезател по борба Даниел Александров
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ опроверга ,,грубите лъжи“: Кметът на Дупница да не бъде мащеха на спорта, а да помога!

Депутатът на ГЕРБ и някогашен играч по битка Даниел Александров даде конференция, с цел да опровегае по думите му „ грубите неистини “, че са усвоени пари от Министерството на спорта и не са изразходвали по предопределение. Става въпрос за подписан контракт с община Дупница за даване на 3000 лв. за осъществяване на коледен шампионат по битка в града. Народният представител е входирал писмо до Николай Божинов – ръководител на Фондация „ Български спорт “. В него се изяснява, че е било закупено нужното съоръжение и са осигурни награди. Били са извършени диалози с клубовете в страната
„ Беше огромно желанието ни да организираме този шампионат, само че не състоя поради забавяне при издаването на лиценза ни от Минитерството на спорта. Дойде преди 2 седмици и след извършени диалози с клубовете в страната ни уведомиха, че към този момент са разпуснали децата поради празниците и няма по какъв начин да се съберат “, изясни Александров.
По думите му шампионатът ще се организира със закъснение като датите не са конкретизирани. „ Чух от настоящето управление да върнем средствата, с цел да се провежда „ Спортист на Дупница “. Аз ще се обърна с подобен апел – не знам по какъв начин с тези средстава ще се провежда или по какъв начин биха помогнали тези пари за организацията – само че тези пари са целенасочени и те не могат да се харчат за друго с изключение на за коледен шампионат, който ще се организира, само че със забавяне “, посочи той.
Народният представител опроверга и друго изказване на новото управление в града, което по думите му си „ приписва заслуги, които не са тъкмо техни “.
„ Знаете болката на „ Марек “ Дупница за стадион „ Бончук “. Ще бъдат отпуснати по сметката 2 милиона и 400 хиляди лв. за реорганизация – за поливни системи, козирка и други. Една от ангажиментите беше поименно да се показват планове по общините – както в Дупница, по този начин и в страната. Има входирани планове поименно и те не могат да се разходват за друго. Бъдете правилни “, прикани Даниел Александров. Той добави, че към момента не е мислил дали да приказва за зала с локалната власт, тъй като тя би трябвало да дава отговор на стандартите за тренировки на деца.
„ Не знам дали след месец или два на кмета няма да му скимне нещо и да каже да напуснем залата. Ще се съветвам. Много ми се желае в град като нашия, който е извадил доста велики спортисти, да си имаме клуб по битка. През 2015-2016 година гръбнакът на националния тим по битка бяхме 10-15 индивида от Дупница. Силно се надявам кметът да си влезе в роля и да не приказва празни приказки. Да не бъде мащеха на спорта, а да помога “. Народният представител от ГЕРБ изясни, че би трябвало единствено помещение, което ще бъде оборудвано, има обезпечени над 50% средства от спонсори.
„ Аз знам от кое място съм тръгнал. Обръщам се към цялата спортна общественост в града ни – в мое лице имате другар. Аз няма да се откажа “, безапелационен беше Даниел Александров. По груби сметки за качествено съоръжение на зала трябват към 100 000 лв..
Той даде за образец залата по волейбол в Дупница: „ Имахме крещяща потребност от нея. Нашият тим играе Шампионска лига, Купата на България е печелил 4 пъти. Нямахме зала. Над 3 милиона лв. тогава бяха осигурни от Бойко Борисов през 2015 година Винаги съм казвал, че има три стълба в страната – туризъм, обучение и спорт “, заключи Александров, представен от Tribune.
Общинският консултант в мандат 2019 – 2023 Георги Наумов напомни, че Сдружение “Дупница спорт ” развива активност към този момент 4 години.
„ Сдружение “Дупница спорт ” в никакъв случай не е взело и 1 стотинка от Община Дупница ”, акцентира той. Наумов изрече благодарности към предходното управление и кмета Чимев за цялата оказана поддръжка и помощ. „ В лицето на Общината постоянно сме имали съидейници и хора, на които можем да разчитаме. От днешното управление не виждам това. Не мога да си обясня за какво. Това, че имаме политически разлики, не би трябвало да ни прави врагове, а в един спор да забележим кое е потребно за спорта. Явно от другата страна не мислят по този начин ”, акцентира Наумов.
„ Пак споделям: няма какво да връщаме на Община Дупница. Парите, обезпечени за този шампионат по битка, са целеви и напълно се харчат по предопределение, както и всички средства от бизнеса на Дупница и другари, за което им благодаря! Явно кметът е измамен от свои чиновници, тъй като отпуснатите средства от фондация „ Български спорт ” не са в стойност на 9 Хил. лева Три хиляди са отпуснати за ремонт на съблекалните в с. Червен брег, три хиляди – за шампионата по битка и три хиляди са отпуснати за Сдружение „ Дупница спорт ” да провежда футболен шампионат, който има през 2023 г, ще има и през 2024 година ”, разясни Наумов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР