Депутатът Ивайло Валентинов Шотев от коалиция ПП/ДБ е бил едноличен

...
Депутатът Ивайло Валентинов Шотев от коалиция ПП/ДБ е бил едноличен
Коментари Харесай

Страшен скандал! Депутат от Киро прехвърлил фирма с голям дълг към НАП на баща си, ексслужител на ДС

Депутатът Ивайло Валентинов Шотев от коалиция ПП/ДБ е бил едноличен притежател на компания „ НО ДО ГАРД “, която има над 360 хиляди лева отговорности към Националната организация по приходите, оповестява Bird.bg, представен от Tribune.bg.
Фирмата е трансферирана през октомври 2021 година на татко му Валентин Шотев – някогашен щатен чиновник на Държавна сигурност. Това се е случило след включването ѝ в листата с огромни длъжници на Национална агенция за приходите през април 2021 година
На уеб страницата на смяната Шотев в професионален е показан като шеф на фармацевтична компания в Област Пазарджик, „ където в границите на няколко години съумява да я стабилизира и трансформира в една от най-бързо разрастващите се в бранша “.
В предишното си е шеф в българска компания за произвеждане на вино, като взе участие и развива планове в областта на интернационалната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, Съединени американски щати, Африка.
За софийската охранителна компания „ НО ДО ГАРД “ не се загатва нищо.
Ивайло Шотев е роден в град Пазарджик, икономист по обучение, фамилен с едно дете. Завършил Икономика и Бизнес, ориентирана към Източна Европа в UCL, Лондон един от топ 20 университети в света. Продължава следването си МГИМО, Москва където пази магистерска степен по Политика и Икономика, ориентирана към Евразия. Прибира се в България, с цел да развива личен бизнес, да сътвори семейство и да бъде по-близо до корените си.
В професионален проект и преди политиката той е шеф на фармацевтична компания в Област Пазарджик, където в границите на няколко години съумява да я стабилизира и трансформира в една от най-бързо разрастващите се в бранша. В предишното си е шеф в българска компания за произвеждане на вино, като взе участие и развива планове в областта на интернационалната търговия – отваряйки нови пазари в Европа, Китай, Съединени американски щати, Африка.
В качеството си на национален показал и лидер на листата на “Продължаваме Промяната ” от Пазарджик е член на комисията по външна политика и комисията по бюджет и финанси в 47 и 48 Народно Събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР