Депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ заяви пред NOVA NEWS, че

...
Депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ заяви пред NOVA NEWS, че
Коментари Харесай

ГЕРБ: Притеснително е! Година и половина преди края на Плана за възстановяване имаме… 0 лева

Депутатът Христо Гаджев от ГЕРБ съобщи пред NOVA NEWS, че Планът за възобновяване е бил преформатиран от служебните държавни управления, по-късно още един път от държавното управление на Кирил Петков: „ Или година по-късно, в сравнение с следваше ”, уточни депутатът. По думите му обаче има нещо много по-притеснително. „ Самият проект би трябвало да завърши 2024 г, а досега усвояването и контрактуването на средства е равно на 0 лв.. Година и половина преди края на проекта имаме 0 лева“!

„ На предишния Министерски съвет се одобри постановлението, което дефинира кои са виновните органи за правенето на тези законопроекти. Срокът по някои от тях е чак 30 септември да бъдат подготвени. Къде спа държавното управление през последните 7 месеца, в случай че знае, че тези законопроекти са значими? Това ли им е спешността? ” Това попита той във връзка законопроектите, нужни, с цел да стартира страната ни да получава парите от Европейски Съюз по Плана за възобновяване и резистентност.

Той отхвърли ГЕРБ да има виновност за това, че България ще получи по-малко средства по този проект поради правната рамка, която е подписало държавното управление ѝ: „ Ние сме подкрепили рамката такава, каквато е била препоръчана от Европейска комисия и подкрепена от държавите-членки. Ако бяхме споделили нещо друго, щяхме да блокираме Плановете за възобновяване и резистентност на целия Европейски Съюз, което не би било най-хубавото нещо, което България да направи. Само че по-късно другите страни са преговаряли, представяли са данни и т.н ”, уточни Гаджев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР