Депресиите по празниците се наблюдават при хората с неудовлетворителни партньорски

...
Депресиите по празниците се наблюдават при хората с неудовлетворителни партньорски
Коментари Харесай

Какво предизвиква празничната депресия?

Депресиите по празниците се следят при хората с неудовлетворителни партньорски и фамилни връзки:
" Факт е, че Коледа е фамилен празник, а когато ти липсва фамилията и задоволително топлота, това може да бъде обвързвано с повече стрес и отрицателни преживявания. Вторият фактор за депресиите е, когато прекомерно се концентрираме върху външните неща. Ако питайки се какво да изберем и какво да планираме, се водим от това какво ще кажат другите, покачваме равнището си на стрес. Не би трябвало да следваме външни модели, а да направи това, което в действителност ни е прелестно, колкото и да е неясно за близките. "
Това сподели психологът доцент Маргарита Бакрачева в изявление за Агенция „ Фокус “.
Според нея е значимо в края на годината обещанията да сме по-добри с другите и да се харесваме повече. Експертът счита, че равносметката е хубаво нещо, стига да бъде позитивна.
" Обещанията, които си даваме нормално, когато си вършим равносметка, не би трябвало да бъдат доста грандиозни, а да са съобразени с това, което би ни направило щастливи. Трябва да имаме действителен времеви диапазон, в който желаеме да изпълним обещаното “, сподели тя.
Според нея можем да бъдем галантни към себе си и да се създадем по-щастливи, в случай че помислим какво би предизвикало най-вече искрици както в нашите очи, по този начин и в очите на другите.
По думите ѝ точно такава е концепцията на коледната декорация - от една страна като нещо материално да ни насочи към същността, да ни подсети какво следва и какво да чакаме, а от друга да ни върне в действителността, че хубавите моменти са тук и в този момент и са на всички места към нас.
" Виждайки украсата, можем да се усмихнем и да пуснем хубавите неща вътре в себе си ", добави още доцент Маргарита Бакрачева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР