Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на Варненския свободен

...
Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация на Варненския свободен
Коментари Харесай

ВСУ Черноризец Храбър започва обучение по български език за чужденци

 Департаментът за чуждоезиково образование и следдипломна подготовка на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър “ започва курсове по български език за задгранични жители, оповестиха от пресслужбата на институцията. Обучението дава опция на сполучливо приключилите курсисти да продължат образованието си в бакалавърските или магистърските стратегии на университета или в други български висши учебни заведения. Курсовете са с дълготрайност девет месеца, като стартират през ноември и приключват през септември на идната година. Обучението може да се организира присъствено и on-line в групи с не повече от 10 участника, а таксата може да се заплати разсрочено.

" Изучаването на български език като непознат е изключително значимо и потребно за всички, които са избрали България, с цел да получат своето обучение или с цел да живеят тук “, разяснява доцент доктор Велислава Николаева, началник на Департамента за чуждоезиково образование на ВСУ " Черноризец Храбър “.

Нова опция е и краткосрочното интензивно образование по български език, което приключва с изпит за засвидетелствуване на равнище за притежаване на езика. То е извънредно уместно при приемане на българско поданство, описа доцент Николаева. Департаментът за чуждоезиково образование и следдипломна подготовка на ВСУ " Черноризец Храбър “ е оторизирана институция и има насъбран опит в езиковата подготовка, необходима  за приемане на българско поданство от чужденците. Обученията се организират в групи, самостоятелно, присъствено и on-line.

Чужденците, за които британският език не е майчин, също могат да се възползват от опцията да покачат езиковите си познания и подготвеност. За задграничните студенти, които желаят да продължат образованието си в България, по специалности, които се изучават  на британски език, Департаментът за чуждоезиково образование предлага подготвителни курсове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР