Департаментът по имущество на град Москва е изпратил до съвета

...
Департаментът по имущество на град Москва е изпратил до съвета
Коментари Харесай

Директива от Москва: Начело на комплекс Камчия да застане Росен Григоров, директор в Лукойл-Нефтохим

Департаментът по имущество на град Москва е изпратил до съвета на шефовете на съветския лагер " Санаторно-оздравителен комплекс Камчия " ( " СОК Камчия " ) в едноименния курорт инструкция, в която е изискал за изпълнителен шеф на комплекса да бъде назначен по съвместителство сегашният шеф по ръководство на личния състав на " Лукойл Нефтохим Бургас " АД Росен Григоров.

Това заяви " Дневник ", като се базира на копие от документа, а самият Григоров удостовери назначението му, което още не е отразено в Търговския указател.

Смяната на изпълнителния шеф на " СОК Камчия " може да се преглежда като индиректно удостоверение на прогнозите, че Русия ще направи опит официално да се освободи от собствеността на курорта " Камчия ", с цел да изпревари подготвяния в Народното събрание Закон за използване на интернационалните наказания и да осуети опитите на българската страна да си върне собствеността върху лагера, именуван постоянно " съветски ексклав ".

Копие от директивата на Департамента по имущество на град Москва беше изпратено до " Дневник " от неизвестен имейл. Документът (от последните дни на декември) е подписан от първия заместител началник на департамента по имуществото на Москва Елена Юревна Специвцева и е адресиран до съвета на шефовете на " СОК Камчия ".

С нея на членовете му - всички са съветски жители като се изключи досегашния изпълнителен шеф Николай Недялков - е поръчано " да обезпечат свикването на съвета на шефовете " и " да гласоподават " за " избирането на Росен Григоров " на мястото на Недялков. Поръчано е също Григоров да бъде назначен на трудов контракт " по съвместителство ", което значи, че той ще резервира като главно работно място и директорския си пост в " Лукойл Нефтохим Бургас ".

В директивата е указана тъкмо месечната работна заплата в евро, която би трябвало да получава Григоров, както и това, че като " мотивация " може да му бъде изплащано и в допълнение трудово заплащане.

Проверка в Търговския указател сподели, че смяната на директорския пост в " СОК Камчия " към момента не е отразена там, само че самият Григоров удостовери, че изборът му е реалност, както и, че е осведомен със наличието на така наречен инструкция от Москва.

" Не съм осведомен авансово за назначението си, сподели той. Нямам и визия за какво изборът е паднал тъкмо върху мен. Предполагам, че това се дължи на дългогодишния ми опит в ръководството - аз съм в " Лукойл Нефтохим Бургас " към този момент повече от 20 години ".

Росен Григоров сподели също, че следва да се запознае с финансовото положение на " СОК Камчия ", което по негова информация " не било цветущо ". " След като видя на място защо става дума може и да не приема, ще забележим ", сподели още той. Григоров отхвърли да знае за възможни проекти " Лукойл Нефтохим Бургас " да придобие лагера.

Директивата от Москва за новоназначението в съветския лагер край Варна идва на фона на блокирането или конфискацията на съветско имущество в други страни от Европейския съюз. Миналата седмица Народното събрание на Латвия одобри специфичен закон за конфискацията на Дома на Москва в Рига, който също беше благосъстоятелност на държавното управление на град Москва.

В същото време поради несинхронизирано законодателство България на процедура има случаи, в които не се ползват глобите на Европейския съюз против съветски жители и компании, наложени още през 2014 година след анексирането на Крим. Режимът на глобите е основан по този начин, че е национална отговорност използването им. Дълго време подобен механизъм нямаше до основаването на координационна група към Министерството на външните работи.

Недостатъчната връзка на това, което прави държавното управление, също основава визия, че надали не нищо не се ползва от глобите. Докато прекъсването на съветски пропагандни телевизионни канали, дейностите към разногласието с " Газпром " за заплащане в рубли или недопускането на самолета на външния министър Сергей Лавров поради глобено лице на борда, са образец за противоположното.

Но би трябвало голям брой български институции - от финансовото разузнаване през данъчните и гранична полиция да наблюдават по-строго за стотиците глобени съветски жители след началото на войната против Украйна. В България, посочена като един от основателите още през февруари 2022 година за заледяване от Европейски Съюз на активи на съветски банки на стойност над 300 милиарда евро и имущество на съветски олигарси за повече от 20 милиарда евро, не е известно да е блокирала нещо сходно на лична територия.

Още през юли м.г. депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев сподели пред " Нова телевизия ", че " Камчия ще бъде българска скоро ". Според него всички точки, които са употребявани през годините за съветски корупционен напън и за съветска агитация, като АЕЦ " Белене ", " СОК Камчия ", " Лукойл Нефтохим Бургас " и други, би трябвало да се върнат на България, като по този метод се приключи и въздействието на Путин в България.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР