Денят ще е предимно слънчев. В сутрешните часове на места

...
Денят ще е предимно слънчев. В сутрешните часове на места
Коментари Харесай

Синоптиците връщат слънчевото време, но ето къде ще вали

Денят ще е най-вече безоблачен. В утринните часове тук-там в Западна България видимостта ще е понижена. След обяд над планинските региони от западната половина от страната ще се развиват купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Вятърът ще е слаб, най-вече от североизток. Максималните температури ще са сред 25° и 30°, в София – към 26°.

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Без превалявания ще се задържи в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра – към 13°.
-->
По Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-26°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В четвъртък и петък ще доминира слънчево време. След обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. В събота ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни превалявания е дребна. Вятърът ще е слаб с южна съставния елемент. Минималните температури ще са сред 13° и 18°, а дневните ще се покачват постепенно и в събота оптималните в по-голямата част от страната ще са към и над 30°. В неделя над западната половина от страната атмосферата ще се лабилизира. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, покачва се вероятността за краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици на повече места. В източните региони ще се задържи най-вече слънчево. Температурите ще останат относително високи. През първите дни от новата седмица от запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали. Температурите ще се намалят и във вторник оптималните ще са сред 23° и 28°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР