Денят се познава по сутринта, но за да бъде утрото

...
Денят се познава по сутринта, но за да бъде утрото
Коментари Харесай

Вечерни навици за успешен ден

Денят се познава по сутринта, само че с цел да бъде утрото ни такова, каквото желаеме, би трябвало да се подготвим от вечерта . Това е правилото на сполучливите хора, които добре знаят по какъв начин да усъвършенстват времето си, в което място за оправдания няма.

Ето няколко съвета, които да превърнем в ежедневни привички преди лягане, с цел да може с всеки идващ ден да реализираме резултатите, които желаеме.

Аларма... за лягане

Обичайно нагласяме алармата си за часа, в който би трябвало да станем на сутринта. Добра концепция е да пробваме същото, само че за времето, в което би трябвало да си легнем. По този метод си сътворяваме най-здравословната рутина - да заспиваме едновременно.

Добре е да си оставяме половин час, в който да се приготвяме за сън. Така в случай че желаеме да си легнем в 23 часа, алармата би трябвало да ни звъни в 22:30. И без оправдания.
 Снимка 460264

Мед и оцет

Ако имаме проблеми със заспиването, можем да пробваме един на пръв взор нетрадиционен трик. В една чаена чаша вода прибавяме една супена лъжица ябълков оцет и една пчелен мед. След към 20 минути би трябвало да усетим разпределяне и да се понесем в страната на сънищата.

Похапване

Не е добра концепция нито да преядем преди лягане, нито пък коремът ни да къркори от апетит. Златната среда е здравословно похапване, което е богато на фибри и потребни мазнини. Например, можем да вземем една лъжица бадемово масло. То ще контролира равнищата на кръвната захар, а на сутринта ще сме бодри и енергични.

Чанта за фитнес

Ако се опитваме да изградим рутина да упражняваме заран преди работа, сигурно ще си помогнем, в случай че си оправим сака за тренировки от вечерта. Така няма да ни мине оправданието, че нямаме време да си съберем всичко належащо.
 Снимка 460268

Обяд

Ако желаеме да се храним здравословно и на работното място, то най-добре да носим храна от у дома. А с цел да съумяваме да поддържаме този табиет, би трябвало да приготвяме обяда си за идващия ден от вечерта, тъкмо както вършим с облеклата да вземем за пример, написа Reader`s Digest.

Дневник

Може да ни звучи детинско да записваме мислите си в тетрадка, само че истината е, че по този метод можем доста по-лесно да ги съберем, да си създадем равносметка и да изясним бъдещите си цели.

Ако преди лягане записваме най-малко по едно нещо, за което сме били признателни денем, то сигурно ще успеем да се усмихнем, ще се отърсим от напрежението и ще заспим по-лесно.

Списък

Добре е да си отделим и още пет минути с химикал в ръка, с цел да създадем лист на дилемите, които ни чакат на следващия ден, подредена съгласно тяхната значимост. Така ще си спестим момента, в който си лягаме и започваме да мислим, за всичко, което имаме да свършим на идващия ден.
 Снимка 460271

Хоби

Преди лягане е уместно време и да се насладим на обичаното си занимание. Половин час от заниманието, което ни доставя същинско наслаждение, също ще успее да ни отпусне уместно.

Дишане

Дори да не сме почитатели на медитацията, нищо не не пречи да пробваме с няколко дълбоки вдишвания и издишвания преди лягане. Мислейки единствено за дишането си, се избавяме от напрежението и настройваме тялото и мозъка на вълна релакс, което ни оказва помощ да заспим по-лесно.
 Сънят, буденето измежду нощ и какво го провокира
Какво ни кара да се будим измежду нощ

Грешките, които да заобикаляме

Близост

Да прекараме няколко минути на усамотение с половинката преди сън е може най-хубавият свършек на деня. Ей по този начин, просто прегърнати в леглото, без телефони и мисли за битовизми. Така си подсигуряваме задоволително количество окситоцин, с цел да заспим щастливи и без стрес.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР