Денят на Ямбол завърши с музикално-танцов спектакъл на Национален фолклорен

...
Денят на Ямбол завърши с музикално-танцов спектакъл на Национален фолклорен
Коментари Харесай

Хиляди хора пяха и танцуваха с ансамбъл „Българе“ и Петя Панева в Ямбол

Денят на Ямбол приключи с музикално-танцов театър на Национален фолклорен отбор „ Българе “, квалифициран особено за празника на града.
Кметът Валентин Ревански благодари на ямболци: „ Днес е ден за благодарности. Искам да изкажа своята признателност за вашето самообладание, за вашата съпричастност, тъй като без нея нищо от това, което вършим, нямаше да има смисъл. “
На сцената се качиха танцьори, които показаха македонски, шопски, тракийски танци. Овациите обра хлапак, който майсторски игра ръченица. За наслада на ямболци се появиха и коледари, които танцуваха ямболски коледарски буенек.
Солистката на „ Българе “ Албена Вескова подвигна настроението с хубави български национални песни и стотици ямболци се хванаха на хорото, макар ръмящия дъжд.
В 22:30 часа небето над Ямбол беше огряно от празнични илюминации, които за минути трансфораха нощта в ден и провокираха аплодисментите на събраните пред сцената хора.
Концертът продължи с песните на националната певица Петя Панева, която завоюва „ Гласът на България “ през 2021 година. Тя сподели почитание към своите прародители и предложения ямболската национална певица Донка Бумбалова, която също пя на сцената.
Емоционалната ямболска аудитория, която пееше и танцуваше от самото начало, сподели за какво Ямбол е едно от обичаните места за посещение на Национален фолклорен отбор „ Българе “ и на други реализатори на национални песни и танци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР