Денят на голямата битка. Мачът, който ще коронова най-добрия. След

...
Денят на голямата битка. Мачът, който ще коронова най-добрия. След
Коментари Харесай

Денят на големия финал: Тотнъм vs. Ливърпул

Денят на огромната борба. Мачът, който ще коронова най-хубавия. След толкоз доста страсти, провали, победи, сълзи и усмивки пристигна ред за финала в Шампионската лига. Мадрид. Това е градът. „ Уанда Метрополитано”. Това е арената. Ливърпул и Тотнъм. Това са гладиаторите.

В 22.00 часа довечера ще бъде даден стартът.

Кой би очаквал два британски тима да се изправят един против различен, освен това тъкмо в този конфликт? Малцина са тези, които в смелите си фантазии са си представяли треньорският дуел да съпостави Юрген Клоп и Маурисио Почетино.

И макар че Манчестър Сити беше най-вдъхновеният тим в Англия, който съумя да завоюва купата, вторият и четвъртият ще си оспорват най-желания европейски клубен трофей. Независимо кой отбор ще победи най-после, купата на Шампионската лига ще отиде в ръцете на тим от Висшата лига за първи път от сезон 2011/12, когато Челси завоюва шампионата. Неизменен победител в последните три издания беше Реал Мадрид.

Тотнъм желае ШЛ в чест на Почетино, призна капитанът

Ливърпул загуби финала тъкмо преди година, а мотивацията им е още по-голяма в този момент, откакто не съумяха да се преборят с „ гражданите” за първата позиция в Премиърлийг. От друга страна, Тотнъм, който колкото и да се стараят, към момента се борят да получат идентичност за огромната четворка в конкуренцията още на Арсенал, Челси, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Ван Дайк: Обичам Клоп да ми крещи по време на мач

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са освен измежду най-ярките мениджъри на Острова, само че и в целия свят. Докато Клоп към момента не може да се зарадва на титли с „ мърсисайдци”, той завоюва две трофеи в Бундеслигата с Борусия Дортмунд (2010/11 и 2011/12) и една купа на Германия през 2011/12.

 Шампионска лига
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР