Деница Сачева от ГЕРБ заяви, че социалистът Георги Свиленски е

...
Деница Сачева от ГЕРБ заяви, че социалистът Георги Свиленски е
Коментари Харесай

Сачева: Георги Свиленски беше спряган за министър. Той писна: Никога! Никога! Аз щях да знам…

Деница Сачева от ГЕРБ съобщи, че социалистът Георги Свиленски е бил едно от обсъжданите имена за министри с първия мандат. Пред публицисти в Народното събрание Сачева акцентира, че договарянията са били в напреднала фаза:
„ Обсъждани бяха, на разнообразни равнища и с разнообразни преговорни групи, имена за министри, в това число и на господин Свиленски. Разбира се, тези неща не бяха контрактувани, не споделям, че това е било дефинитивно решение, само че споделям, че в разнообразни стадии на договарянията е имало разнообразни имена, които бях подавани в преговорните екипи и бяха обсъждани за разнообразни ведомства и министерства. И договарянията бяха напреднали “.
Сачева уточни, че комисия, която да преценя за допустимостта на желани имунитети, би трябвало да бъде основана, предава БНР.
“Със сигурност би трябвало да има комисия, която да преглежда всеки един случай и да преценя дали има задоволително учредения. Разбира се, не би трябвало да се кара обществото да чака прекомерно дълго, тъй като е извънредно време да се постави завършек на тази сага и да стане ясно, че господин Борисов няма от какво да се тормози ”.
Заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски отхвърли да е бил спряган за районен министър по време на диалозите с ГЕРБ-СДС. Пред публицисти в Народното събрание Свиленски застана с част от преговорния екип, взел участие в диалозите с ГЕРБ и изрично съобщи:
“Никога Българска социалистическа партия не е говорила за министри! Никога не е говорила за министерства! Никога не е поставяла въпроса с имена. Още повече, най-малкото аз щях да знам, че съм номиниран за какъвто и да било министър. Интригите, които се пробва да вкарва Борисов се само, с цел да отклонят вниманието ви от искатния имунитет и от безпринципната коалиция на позора, която се сформираха с “Продължаваме смяната ” ”.
От Българска социалистическа партия още веднъж подчертаха, че ще гласоподават „ За “ свалянето на имунитетите, на който и да е депутат. Свиленски оспори лансираната концепция за основаване на специфична комисия за имунитети:
“Вижте в правилника на Народното събрание – когато не се даде непринудено имунитета, ръководителят на Народното събрание е задължен да внесе точката за разглеждане в Народното събрание. В правилника на никое място не написа за комисия. Тези измислици на Христо Иванов – че 6 месеца ще работи някаква комисия, си е отново тяхна индулгенция. Може да бъде решен въпросът тъкмо за 3 минути ”.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР