Денислава Глушкова започна с победа на сингъл на откритото първенство

...
Денислава Глушкова започна с победа на сингъл на откритото първенство
Коментари Харесай

Глушкова и Динев с победи на Australian Open за юноши

Денислава Глушкова стартира с победа на сингъл на откритото състезание на Австралия за юноши и девойки. В среща от първия кръг Глушкова се наложи с 6-3, 6-4 над №15 в схемата Лаура Хиетаратна от Финландия. Във втория кръг Денислава ще играя против Амелие Смейканова от Чехия. В шампионата по двойки Глушкова и Аня Найяр от Австралия изгубиха трагично с 6-4,1-6, 6-10 от японките Киношита и Сайто.

Динко Динев пък се класира за втория кръг в шампионата по двойки. Динев и Игнасио Бусе от Перу се постановиха с 4-6, 6-4, 10-5 над представителите на домакините Деспожа и Ламачиниах. Вчера Динко загуби в първия кръг на сингъл от №13 в схемата Озан Колак от Съединени американски щати. За двамата българи това е дебют в шампионатите от Големия шлем.

Родните гении получиха този късмет в резултат на резултатите си и поддръжката от страна на Българската федерация по тенис. БФТ обезпечи на младите гении националния треньор Даниел Ангелов за присъединяване им в турнето в Австралия. През 2021 година той бе с тях на шампионати в Испания и Казахстан.

Срещите на сингъл на родните тенисисти бяха изгледани онлайн от австралийската тенис легенда Пол Макнами, който през последните години е специфичен съветник към спортния отдел на федерацията по тенис и наставник на някои от водещите български тенисисти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР