Денис Димитров – Рицаря“ (53 кг.) спечели сребърен медал на

...
Денис Димитров – Рицаря“ (53 кг.) спечели сребърен медал на
Коментари Харесай

Българин спечели сребро от световното по таекуондо

Денис Димитров – „ Рицаря “ (53 кг.) завоюва сребърен орден на международното по таекуондо за кадети, което от през вчерашния ден започва в столицата на Узбекистан, Ташкент. 

 Отлична игра и безапелационни победи през целия спортен ден показва българският национал, който на финала отстъпи на представителя на Русия, която е един от водачите в този спорт. Победа и голяма разлика в резултата в интерес на Денис против представител на домакините още в първия мач, го изпрати във втора борба. 

Там той срещна представител на Съединени американски щати, само че българското превъзходство бе изрично и с резултат 25:16, „ Рицаря “ се класира непосредствено на полуфинал. 

 Там с резултат 33:13 Денис отстрани и представителя на Азербайджан, което му обезпечи справедливо място на финала и почетното място на стълбата на спечелилите. По пътя към успеха Денис Димитров бе подкрепян на място от треньорите си Ангел Кирчев и Станимир Лазаров. 

Той е третият българин, който в границите на две години, завоюва международно отличие при кадетите, след златния орден на Александър Джорджев и бронза на Кристиян Георгиев на Световното през 2017 в Египет. Днес, добра игра демонстрираха младите очаквания Християн Георгиев в кат -33кг. и Димитър Влайков в кат. 37 кг, които победиха в първите си борби представители на Индия, само че във вторите, успеха бе отредена на съперниците им от Украйна и Сърбия. 

Победа в първата си борба записа и Михаела Костадинова -51кг против румънка, само че представителката Бразилия във втора взе превъзходство.Ина Синурлийска в кат. 47 кг се изправи против испанка, която не съумя да преодолее. 

 Президентът на Европейската федерация по таекуондо и на БФТ Слави Бинев поддържа тима ни в узбекистанската столица, където през вчерашния ден по време на обилна гала бе намерено Световното състезание по олимпийско таекуондо. 

Освен президента на Световната федерация, доктор Чо и континенталните таекуондо водачи, на откриването участва съществена част от държавното управление на Узбекистан в лицето на вице-премиери, министри и длъжностни лица. 

 Това се случва единствено месец преди старта на основни таекуондо шампионати,които страната ни ще семейства. Балканското състезание през септември /13-15/, което ще се организира в гр.Самоков и най-елитния таекуондо шампионат - сериите Гран при, на който 32-мата най - положителни в света в олимпийските категории ще се впуснат в борби в средата на октомври в София, България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР