Ден след трагичната гибел на 27 мигранти в Ламанша, френският

...
Ден след трагичната гибел на 27 мигранти в Ламанша, френският
Коментари Харесай

Опасният воден път на мигрантите - 27 души, сред които деца, загинаха в Ламанша

Ден след трагичната крах на 27 мигранти в Ламанша, френският президент Еманюел Макрон изиска засилено европейско съдействие в битката с трафика на хора. Сред жертвите в преобърнала се лодка са три деца и бременна жена- една от общо седем, били на борда. Спасени са иракчанин и сомалиец с тежка хипотермия. По случая във Франция са осъществени пет ареста. Лондон и Париж се упрекват взаимно за случая, определян като най-тежък по рода си в Ламанша.

Трагедията не спря потока от хора към английския бряг през подлите течения в Ламанша.

" Уплашен съм, несъмнено. 50 % боязън и 50 %...., само че нямам различен избор, с изключение на да ида в Англия ".

Франция предложения вътрешните министри на Белгия, Германия, Нидерландия Англия, както и Европейската комисия на среща в неделя в Кале. Целта е тактика за по-успешна битка против трафика на хора и засилено полицейско, правно и филантропично съдействие.

От Загреб френският президент увери, че силите на страната му са на крайник денонощно, а в избавителните интервенции по море ще се включат резервисти и дронове.

Нужно е засилено европейско съдействие в тази област. Винаги съм казвал, че в сегашния случай Франция е директна страна, съобщи Макрон.

Британската страна укорително съобщи, че Париж би трябвало да направи повече против трафика на хора и изрази подготвеност за спомагателна поддръжка отвън към този момент отпуснатите 60 милиона евро.

Срещаме компликации да убедим някои от нашите сътрудници, в частност Франция, да работи по този начин, както считаме, че се изисква от обстановката, сподели Борис Джонсън, министър председател на Англия.

Според Париж Англия ръководи зле миграцията и политизира казуса. Лондон изрази очакване Франция да преразгледа несъгласието си за общи полицейски патрули на френския бряг. Междувременно Ройтерс снима мигрантска лодка, която потегля за Острова под безучастния взор на френската полиция.

Преди седмица френска верига за спортни артикули прекрати продажбата на каяци в четири от магазините си край Ламанша, с цел да осуети незаконни плавания към Острова. Веригата обаче продължава да предлага избавителни жилетки...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР