Ден след призива на зам.-председателя на НСОРБ и кмет на

...
Ден след призива на зам.-председателя на НСОРБ и кмет на
Коментари Харесай

След призива на Азис: Ангелов даде данни за ваксините

Ден след апела на зам.-председателя на НСОРБ и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис страната да даде цялостна информация за структурата на другите ваксини против ковид у нас, Министерството на здравеопазването изпрати информация за стартираната организация по обезпечаване на мобилни екипи за имунизиране на искащите в осъществяване на Националния имунизационен проект на Република България.

В писмото си до Сдружението проф. Ангелов се обръща с молба към кметовете на общини за даване на информация за съществуването на отдалечени и/или труднодостъпни региони, в това число и подобен брой на искащите да бъдат имунизирани.

„ Като кмет на Община Кърджали поемам ангажимент общинската администрация да изпрати на Министерство на здравеопазването подробна информация за съществуването на отдалечени и труднодостъпни региони, както и подобен брой на хората, които желаят да бъдат имунизирани. Като зам.-председател на НСОРБ приканвам кметовете на всички обитаеми места в страната да създадат същото “, отговори инж. Азис.

В началото на седмицата доктор инж. Хасан Азис заяви, че в дребните обитаеми места имунизацията върви доста мъчно и цитира статистика на Файненшъл Таймс, съгласно която България е на дъното на международните, само че и европейските статистики по брой сложени ваксини.

„ В Националното съдружие на общините в Република България има 265 кмета на общини и още над 4000 кмета на дребни обитаеми места и кметски наместници – това е стройна организация, която може да бъде употребена в помощ на имунизационния развой. Тъй като в огромните общини у нас ползата към имунизацията върви доста добре, само че в дребните обитаеми места хората нямат достъп до задоволително информация за имунизациите, изпратих зов до Министерството на здравеопазването с гледище да бъде предоставена подробна информация за плюсовете и минусите на имунизирането “, добави доктор инж. Азис.

Кметът на Кърджали благодари за бързата реакция на Министерството на здравеопазването. „ Въпросът със здравето на хората не трябва да бъде политизиран по никакъв метод. Предоставянето на информация от страна на общините към страната за броя на хората, искащи имунизация, както и информацията от страна на страната за изгодите и рисковете от имунизациите, е напълно в интерес на жителите “, приключи доктор инж. Азис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР