Ден след представянето на проектобюджета на Столичната община за 2022

...
Ден след представянето на проектобюджета на Столичната община за 2022
Коментари Харесай

Д-р Делян Георгиев: С мизерни бюджети не можем да осигурим европейски квартали

Ден след представянето на проектобюджета на Столичната община за 2022 година кметът на регион „ Изгрев “ доктор Делян Георгиев написа Отворено писмо до Столичния общински съвет и кмета Йорданка Фандъкова, в което показва неодобрение от дребното средства, заложени за възстановяване на инфраструктурата и живота в кварталите.

В писмото се споделя:

„ Гражданите на София чакат смяната в кварталите, в които живеят към този момент години наред. Жителите на столицата към този момент години наред ни споделят: „ Градът не е единствено жълтите павета “.

В показания проектобюджет виждаме още от същото, а е време да действителна смяна. Време е да се намерения за същинска децентрализа ция на бюджетите . Поне % от налозите на живущите в даден регион би трябвало да остават за районната администрация.

„ Няма средства “ не може повече да бъде пояснение . “

Пред Радио София доктор Георгиев добави, че междублоковите пространства, детските площадки, спортните уреди на доста места са „ под всякаква рецензия “.

Не можем повече да чакаме . В регион „ Изгрев “ имаме 94 площадки, от които 80% от дълго време не дават отговор на актуалните условия и наредби. Качеството на живот на жителите зависи освен от огромните планове, а и от кварталните улици и тротоари. Хората ни питат по кое време ще се оправят, само че с тези мизерни бюджети, задачите ни са непостижими “, акцентира Делян Георгиев.

Той позволи, че възможна актуализация на бюджета, за която е загатнала кметът Фандъкова, ще бъде по-скоро в посока по-голямо ограничение на средствата за столичните региони.
С него беседва Данаил Конов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР