Ден след като вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане

...
Ден след като вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане
Коментари Харесай

Радев продължава с отпора за главния секретар на МВР. Било политическа чистка

Ден откакто вътрешният министър Калин Стоянов изпрати стимулирано искане до президента Румен Радев за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Георги Тодоров, не закъсня и реакцията откъм " Дондуков " 2. Мотивите били чисто политически, приказва се и за чистка в Министерство на вътрешните работи.

" Държавният глава счита, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните ", се споделя в позицията, изпратена в четвъртък до медиите от прессекретариата на президента.

" Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи. В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения ", се споделя още там. 

След държавното съвещание в сряда вътрешният министър Калин Стоянов даде брифинг, на който съобщи, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи е виновен за липсата на организация и надзор върху действия в Министерство на вътрешните работи, което е в директна връзка с настъпилата гибел на шестима полицейски чиновници на министерството при осъществяване на служебните им задължения в рамките на извънредно къс интервал от време. Имаше изброяване и на други нашумели случаи напоследък - измежду тях и обгърнатата с загадъчност гибел на Ангел Христов, един от така наречен " Братя Галеви ".

Според " Дондуков " 2 обаче настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи изцяло се припокривало със записа на партийното заседание на „ Продължаваме промяната “ от май тази година, в което уволненията в системата за сигурност са стимулирани с задачата „ локалните избори ще са с наше Министерство на вътрешните работи “. 

" Българските жители и медиите могат да изискат и да се срещнат с отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година, в които професионалната активност на институцията е оценена въз основата на съответни данни и статистически индикатори. Така те ще могат сами да преценяват каква е същинската причина за настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи ", се споделя още в позицията. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР