Ден след катастрофата в Индия все още не е ясно

...
Ден след катастрофата в Индия все още не е ясно
Коментари Харесай

Дeн на траур и ужас в Индия: На хората им липсваха ръцете

Ден след злополуката в Индия към момента не е ясно какво тъкмо се е случило. Сблъскалите се и преобърнати вагони лежат един върху различен. Отломките се натрупат на метри височина. Металът е раздран, прозорците - изпочупени. Спасителите се пробват да избавят потърпевшите. На място са изпратени повече от 1000 души, оповестява АРД.

" Настъпи безпорядък "

Малко след случая свидетел споделя, че при дерайлирането на влака е настъпил безпорядък. " Тъкмо бях задремал, когато влакът се прекатурна. Върху мен внезапно се оказаха телата на десетина пасажери. Ръката ми е ранена. Когато излязох от вагона, видях, че на доста хора им липсват ръцете ".

Друг свидетел от индийския щат Бихарам също пътувал във влака, с цел да заведе децата си на учебно заведение в Керала " Влакът излетя от релсите и се прекатурна. Наложи се да издърпаме хора от прозорците. В този миг нямаше никаква помощ ", споделя той.

Смазаните вагони са струпани на метри височинаСнимка: Satyajit Shaw/DW

Ръководителят на индийска Комисия за битка против бедствия и повреди Атул Карвал приказва за голямо злополучие. Много вагони са безусловно смазани. Затова е мъчно да се влезе във вагоните, с цел да се види дали има към момента живи хора. " За да не ги нараним, би трябвало да работим доста деликатно. Надяваме се да приключим работата си преди залез слънце “, споделя Карвал, представен от АРД.

Ден на печал

Днешният ден е разгласен за ден на печал в източния индийски щат. Министър-председателят Нарендра Моди отпътува за Одиша, с цел да беседва с потърпевшите. Железопътната мрежа на Индия, която е с остарели влакове и релсов път, е евентуално рискова в доста елементи на страната. Влаковата злополука от нощес е най-тежката в Индия от повече от 20 години насам.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:

Живите мостове на Индия

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР