Ден на отворените ателиета под наслов Отворени врати/Запознайте се с

...
Ден на отворените ателиета под наслов Отворени врати/Запознайте се с
Коментари Харесай

Ден на отворените ателиета в Бизнес парк София

Ден на отворените ателиета под наслов " Отворени врати/Запознайте се с артистите " ще се състои на 7 февруари от 12 до 19 ч. в Бизнес парк София, научи ДУМА от скулптора Александър Вълчев. Неговото ателие е в постройка 14 на Бизнес парка. В диалог с посетителите той ще показа своите най-нови произведения и работи в развой.
Днес ще може да се срещнем с изкуството на шестима актьори и групи, творящи в областта на трансдисциплинарните и образните изкуства, стенописта, уличното изкуство, илюстрацията, калиграфията, скулптурата и актуалния танц. Ателиетата им в Бизнес парк София ще бъдат отворени за надникване във всекидневните тънкости и последователното надграждане на креативния развой.
В постройка 7 са ателиетата на Алекси Иванов (съвременна стенна живопис, улично изкуство и илюстрация); Жаклина Жекова/Letter collective (калиграфия, летъринг и шрифтов дизайн). В постройка 14 АТОМ Театър (съвременен танц) ще показа танцови подготовки и класове от 11 до 20,45 ч.; Аксиния Пейчева (трансдисциплинарно изкуство). В постройка 15 ще може да се срещнем с художничката Мария Налбантова (визуални изкуства).
През 2023 година Бизнес парк София отвори порти за разнородни актьори, предоставяйки им опция да творят за няколко месеца в разнообразни пространства, пригодени за артистични ателиета. Вторият стадий от програмата " Изкуство в парка " продължава до март 2024 година, когато ще завърши с крайна групова галерия, курирана от Владия Михайлова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР