Демонстранти в руския регион Дагестан влязоха в сблъсъци с полицията

...
Демонстранти в руския регион Дагестан влязоха в сблъсъци с полицията
Коментари Харесай

И Дагестан протестира срещу частичната мобилизация на Путин

Демонстранти в съветския район Дагестан влязоха в конфликти с полицията по време на последните митинги против новата " частична готовност " на Москва, заключи Би Би Си.

На фрагменти, оповестени в обществените мрежи, се вижда по какъв начин локални поданици се сбиват с служители на реда в районната столица Махачкала.

Групата OVD-Info, самостоятелен съветски наблюдаващ на правата на индивида, съобщи, че е обезпокоена от известията за " доста тежки арестувания " в района .
 Русия призна за
Русия призна за " ексцесии " при военната готовност

Властите вземат ограничения

Дагестан е най-вече мюсюлмански район в Русия, който в миналото се е славел с интензивно принуждение.

Въпреки че през последните дни в огромните градове на Русия се организираха огромни митинги, като единствено в събота бяха задържани над 700 души, фотосите на дагестански стачкуващи, които се бият с полицията, означават необичаен изблик на принуждение против управляващите.

protests against mobilization in Dagestan
— BRAVE SPIRIT (@Brave_spirit81)
Десетки видеоклипове, оповестени в обществените мрежи, демонстрират по какъв начин протестиращите се сблъскват с полицията и други чиновници по сигурността в Махачкала, като OVD-Info оповестява, че служителите на реда са прибегнали до потреблението на електрошокови револвери и палки против тълпата .

В един от видеоклиповете мъж, арестуван от чиновниците, удря с глава служител на реда, след което е обичай от други чиновници.
 След частичната готовност Путин мисли да вкара и военно състояние
След частичната готовност Путин мисли да вкара и военно състояние

Кремъл май ще забрани на мъжете да пътуват на открито

На друго видео се вижда по какъв начин чиновник по сигурността бяга от огромна група стачкуващи, някои от които се пробват да го заловен и спънат, до момента в който бяга.

През последните месеци от Дагестан управляващите набираха по този начин наречените доброволци за съветската експанзия против Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР