Демокрацията е в отстъпление“, смята британският външен министър Доминик Рааб,

...
Демокрацията е в отстъпление“, смята британският външен министър Доминик Рааб,
Коментари Харесай

Първият дипломат на Великобритания: Демокрацията е в отстъпление

„ Демокрацията е в оттегляне “, счита английският външен министър Доминик Рааб, който ден откакто министър председателят Борис Джонсън оповести бъдещите насоки на Англия във връзка с защитата, сигурността и външната политика, също изложи неговите визии за ролята на страната в света. 

Това стана в специфична видеореч на Форума за сигурността в американския Аспен, озаглавена „ Сила на положителното – Глобална Англия във век на конкуренция “. 

Според Доминик Рааб Англия е навлязла в десетиление, в което демокрацията отбелязва оттегляне, защото автократичните режими натрупат все по-голямо благосъстояние и военна мощност. Демокрациите по света са изправени пред най-голямото предизвикателство от Студената война насам, счита английският външен министър. Ето за какво, съгласно Рааб, страни като Англия би трябвало да се опитат да бъдат „ мощ на положителното “.

В оповестения през вчерашния ден документ за бъдещата външна политика и защита се възнамерява повдигане на ограничаването на запасите от нуклеарни бойни глави. Предвижда се и изметване на фокуса към индо-тихоокеанския регион, само че с заричане за справяне с провокациите от Китай. Впоследствие държавното управление бе подложено на критика за бъдещите му връзки с Китай.

В ръководещата Консевративна партия се ускорява натискът върху държавното управление да втвърди позициите си към Китай поради потискането на уйгурските мюлюсмани и демократичните права в Хонгконг. 

Лично Рааб бе подложен на критика, че е декларирал пред английски публични лица, че Англия би трябвало да търгува със страни, които не съблюдават Европейската спогодба за човешките права. От външно министерство обаче обявиха, че думите на министъра са били взети отвън подтекста.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР