Демократичните партии искат отново да нарушим законите на страната –

...
Демократичните партии искат отново да нарушим законите на страната –
Коментари Харесай

Нинова за ПП: Объркани мисли на объркани хора, търсят ГЕРБ, които до вчера наричаха „Мафия”

„ Демократичните партии желаят още веднъж да нарушим законите на страната – признат на второ четене законопроект не може да бъде изтеглен. Този церемониал на диктатурата… “, разяснява социалистката за ултиматумите за ИК
„ С първия мандат няма да стане кабинет – ГЕРБ не получава поддръжка. От спорните сигнали на Политическа партия започваме да губим ориентировка. Вторият мандат търси поддръжката на ГЕРБ, които до през вчерашния ден назоваха „ Мафия ” – безразсъдно е. Объркани мисли на комплицирани хора ”.

Това сподели в предаването „ Офанзива ” по NOVA NEWS водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Не работим под ултиматум и със закани. Не отдръпваме закона (за промени в ИК и връщане на хартиената бюлетина – б.р.), явно диалогът е завършен. Те не желаят да беседват с нас за поддръжка за втория мандат ”, изясни тя.

Запитана, в случай че получат мандата за сформиране на кабинет, по какъв начин ще постъпят, тя съобщи: „ Ще се опитаме да създадем държавно управление, не сме водили диалог, в това число и на консултациите. Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ или трети на Движение за права и свободи или на „ Възраждане ”. Различни са опциите, дано изчакаме ”, сподели Нинова и отхвърли да гадае по какъв начин би реагирала Българска социалистическа партия при връчване на третия мандат на друга партия.

По мотив извършените съвещания с президента водачът на Столетницата сподели: „ президентът ни посрещна много нападателно, за разлика от другарските му диалози с ГЕРБ и с Движение за права и свободи. На репликата: „ Три пъти ви връчвах мандата и не се получаваше ”, аз замълчах – два пъти ни го е връчвал ”.

Относно измененията в ИК, с които се връща и хартиената бюлетина, Нинова сподели, че когато са предложили машинния избор, постоянно са предложили хибридно гласоподаване. „ Изненадващо водещи партии лимитират правото на избор ”, изясни водачът на Столетницата.

„ Не считаме да изтеглим законопроекта си за връщане на хартиена бюлетина. Нашето предложение е за смесено гласоподаване, само че може да станат ремонти. Демократичните партии желаят още веднъж да нарушим законите на страната – признат на второ четене законопроект не може да бъде изтеглен. Този церемониал на диктатурата… Изтеглянето на закона е незаконно. Елате, влезте (на съвещание в Народното събрание – б.р.)… ”, сподели Нинова във връзка държанието на Демократична България и Политическа партия, които излязоха от пленарна зала при гласуването на хартиената бюлетина.

Махаме тъмните стаички, ще бъде заслон, сходен на машините. Няма да можеш да мериш, снимаш, да внасяш и изнасяш бюлетини, посочи тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР