Демократична партия на социалистите (ДПС), която управлява страната повече от

...
Демократична партия на социалистите (ДПС), която управлява страната повече от
Коментари Харесай

Партията на Джуканович призна поражението си на вота

Демократична партия на социалистите (ДПС), която ръководи страната повече от 30 години, признава за провалянето си на неотдавнашните общи избори, съобщи управлението на партията в събота.
В събота сутринта управлението на партията организира съвещание за резултатите от изборите на 30 август.
 В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович В Черна гора честват рухването от власт на Мило Джуканович
Бой сред последователи на опозицията и ръководещата Демократическа партия на социалистите (ДПС) беляза митингите в столицата Подгориц...
" Смятахме, че Движение за права и свободи ще остане и по-нататък демонстративно най-силната политическа партия на Черна гора. Независимо от това, в светлината на събитията, които ни пречат да формираме парламентарно болшинство, и по този метод ново държавно управление, с нашите съдружни сътрудници, резултатът от изборите е неуспех ", се споделя в изказване на партията.
По-рано през седмицата най-големият опозиционен алианс в Черна гора „ За бъдещето на Черна гора “ се разгласи за победител от извършените предходната неделя общи избори, а неговият водач Здравко Кривокапич прикани за „ държавно управление на специалисти “.
Първоначално президентът на Черна гора и водачът на Движение за права и свободи отхвърля да одобри провалянето. Според крайните резултати от изборите, макар че завоюва най-вече гласове измежду обособените партии, Движение за права и свободи загуби болшинството в законодателната власт, което беше обезпечено от обединението на политическите блокове „ За бъдещето на Черна гора “, „ Мирът е нашата нация “ и „ Черно на бяло “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР