Българите избраха плажа пред урните, 6 партии влизат в 50-тото

...
Българите избраха плажа пред урните, 6 партии влизат в 50-тото
Коментари Харесай

Българите избраха плажа пред урните, 6 партии влизат в 50-тото НС

Българите избраха плажа пред урните, 6 партии влизат в 50-тото Народно събрание. това демонстрират първите резултатите от екзитполовете на социологическите ангенции в изборния ден. Данните демонстрират още, че най-вероятно 6 партии ще влязат в новото 50-то Народно заседание,
а успеха е изрично на ГЕРБ-СДС.
Според данните на „ Маркет линкс “ пред bTV партията на Бойко Борисов получава 27.9% от гласовете на упражнилите право на избор през днешния ден. На второто място е Движение за права и свободи с 15.9%, а трето са ПП-ДБ с 15.1%. Освен тях в Народното събрание влизат още „ Въраждане “ с 12.9%, Българска социалистическа партия с 8.3% и Има Такъв Народ с 6.6.%

Според данните на „ Алфа рисърч “: 29,5% е изборната интензивност към 19 ч. 29,5% е изборната активност на вота за народен парламент. Това сподели Боряна Димитрова от социологическата организация „ Алфа рисърч “ в ефира на Българска национална телевизия.  България гласоподава на избор 2 в 1 – европейски и предварителни парламентарни избори.
.

Опашка на гласоподаване в Никити    |    Снимка: Кадър на Българска национална телевизия
Опашки се извиха пред изборната секция в локалната гимназия в курортното градче Никити в Северна Гърция. 70  българи на почивка в Гърция,  чакаха близо 40 минути, с цел да гласоподават  в изборите 2 в 1.
Още преди обяд бюлетини пуснаха 200 нашенци.
Гласуваме и отиваме на плаж. Регистрирахме се авансово по интернет, споделиха българи пред Българска национална телевизия.

Градчето, което се намира на междинния ръкав на Халкидическия полуостров, се прочу на предходните избори през 2021 година,
когато тук гласоподаваха 1400 българи.
В Северна Гърция през вчерашния ден бяха отворени 13 секции. Общо в южната ни съседка секциите, в които българите могат да гласоподават, са 22.

В деня на изборите по Южното Черноморие
температурите са около 30 градуса.
Много почиващи бяха пристигнали, с цел да изкарат уикенда на море вместо да отидат до урните.


Снимки: БГНЕС
В Созопол в една от секциите в местността „ Буджака “ гласоподават най-вече хора, които имат ваканционни парцели в курорта и имат регистрация по сегашен адрес, към 5000.
„ Масово се следи, че тези, които са
по настоящ адрес идват, има интензивност у тях. Това са хора от София, от други градове, които имат парцели и са най-вече през летния сезон тук ”, заяви Наталия Ангелова – зам.-председател на СИК.



„ Ние дойдохме поради морето и няма да успеем да се успеем да се приберем до София, по този начин че ще се отдадем на отмора ”, съобщи Янко, който откриваме на плажа.



В Бургас изборите протичат спокойно, без съществени нарушавания. В една от секциите изборният ден стартира с половин час закъснение заради машина, която се оказа, че не е включена в контакта.


Очаквайте детайлности!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР