Демократична България внесе в Народното събрание законопроект, с който нефтеният

...
Демократична България внесе в Народното събрание законопроект, с който нефтеният
Коментари Харесай

Демократична България внесе законопроект за връщане на нефтения терминал Росенец на държавата

" Демократична България " внесе в Народното събрание законопроект, с който нефтеният пристанищен терминал " Росенец " се лишава от " Лукойл " и се връща на страната, оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

В претекстовете на текста се споделя, че месец след влизането на закона в действие държавното управление би трябвало да приключи концесията на терминала. Това става с промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, импортирани от народните представители Надежда Йорданова, Ивайло Мирчев и Мартин Димитров.

С него се основават разпореждания, с които се постанова възбрана за възлагане на концесии на обекти на сериозната инфраструктура, засягащи петрол и артикули от нефтен генезис, създадени от недопечен нефт с генезис Русия или изнесени от Русия, а съществуващите концесионни контракти се приключват, пишат от „ Демократична България “.

В началото на новата сесия на 48-ото Народно заседание съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов приканва от името на обединението служебното държавно управление да употребява глобите против Руската федерация за преразглеждане на концесията за нефтопристанище " Росенец " край Бургас, дадена на “Лукойл ”.

Той разгласи също, че групировката му ще продължава да работи за възобновяване на икономическия суверенитет във връзка с суровия нефт, а от там и за събаряне на цените на горивата, както и за политики на резистентен стопански напредък.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР