Демократична България ще има своя кандидатура за президентските избори. Това

...
Демократична България ще има своя кандидатура за президентските избори. Това
Коментари Харесай

Демократична България ще играе за президент

„ Демократична България ” ще има своя кандидатура за президентските избори. Това разкри депутатът от Демократична България Стоян Михалев в изявление за Нова тв. Към момента обаче още не е избрана двойката.

Михалев даде детайлности за вчерашната среща с управлението на ПГ на „ ИТН ”. С Има Такъв Народ гледаме в една посока. Има светлина в тунела, сподели Михалев в предаването „ Събуди се ”.

След диалозите в петък стана ясно, че двете партии - „ ИТН ” и „ Демократична България ” - са се споразумели за правосъдната промяна. „ Това включва и закриването на профилирания съд и прокуратура. Наистина гледаме в една посока с тях по тези тематики ”, съобщи още националният представител.

По думите му Има Такъв Народ и „ Демократична България ” са се споразумели по главната рамка, оттук насетне ще се беседва по детайлите.

„ Персонални назначения в кабинета не са били предмет на диалог през вчерашния ден ”, сподели още Михалев. Но бе безапелационен, че Демократична България няма да поддържат Николай Радулов за вътрешен министър.  Това не е персонално към него, ние сме твърдо за лустрацията и не може да има хора на някогашната Държавна сигурност в държавното управление, изясни Михалев.

Няма да поддържат и ръководство, разчитащо на Движение за права и свободи.

„ Движение за права и свободи за нас е алена линия. Ако има по някакъв метод връзка на идващото ръководство с Движение за права и свободи, ние няма да го подкрепим ”, съобщи още Михалев. И добави: „ Демократична България ” е поръчител, че Движение за права и свободи няма да е част от властта.

 „ Можем да бъдем и сътрудници, и съперници на това ръководство. ”, сподели още депутатът.

„ Лесният път е нови избори – социолозите са безапелационни, че единствено „ Демократична България ” покачва резултата си. Но това не е добре за България. Интересът на българските жители е най-съществен. Ние сме в Народното събрание поради задачите, които сме си сложили. Ако не можем да ги осъществим, няма да сме там ”, заключи Михалев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР