Демократична България поиска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката

...
Демократична България поиска незабавното отстраняване на служебния министър на енергетиката
Коментари Харесай

От ДеБъ изригнаха: Искаме оставката на служебния министър Росен Христов, поведението му е унижение

„ Демократична България ” изиска незабавното премахване на служебния министър на енергетиката Росен Христов, написаха на формалната си страница от Демократична България.

Поводът – цялостният неуспех в ръководството на газовата рецесия, опита България още веднъж да се сложи според от „ Газпром ” и режима на Путин, посредством възобновяване на договарянията и отхвърли на към този момент контрактуваните 6 танкера с полутечен газ.

От Демократична България цитират и думите на Христов в изявлението, оповестено в „ Капитал ”, че „ има политическо решение в Русия „ Газпром ” да не работи с нас ”.

Според „ Демократична България ” неизпълнението от страна на „ Газпром ” на контракта за доставка на газ за България е политически стимулирано. „ Непрекъснато акцентираме обстоятелството, че „ Газпром ” е геополитическо оръжие на Путин, с което се пробва да шантажира Европа поради позицията ѝ за войната в Украйна.

„ Поведението на служебното държавно управление и в частност на енергийния министър е оскърбление за България. То опонира на националния интерес и още един път демонстрира зависимостите на служебния кабинет от Русия. Резултата от опитите да бъде върнат „ Газпром ” в листата с снабдители на газ ще върне България в орбитата на Путин и неговата зона на въздействие в миг, в който страната ни би трябвало да бъде още по-силен и безапелационен бранител на евроатлантическите полезности ”, акцентират в известието Демократична България.

Те упорстват държавното управление незабавно да създаде проект за компенсиране на семействата и бизнеса, като строго се таргетират съгласно степента на претърпени директни вреди за бизнеса и явен аршин за енергийна беднотия за семействата.

„ Да се основат ясни тласъци за прекосяване към различен тип гориво, там където е допустимо за в допълнение понижаване на зависимостта ни от природния газ.

„ Демократична България ” декларира още, че служебното държавно управление би трябвало да се концентрира върху незабавно довеждане докрай на газовата връзка с Гърция. Правителството било длъжно в името на българските жители да предприеме дейности по действителна диверсификация на газовите доставки и подсигуряване на наближаващия отоплителен сезон ”, пишат от партията в умозаключение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР