Демократична България обяви вчера, че започва консултации в парламента за

...
Демократична България обяви вчера, че започва консултации в парламента за
Коментари Харесай

Военна помощ за Украйна. Вкарва ли ни тя във войната?

" Демократична България " разгласи през вчерашния ден, че стартира съвещания в Народното събрание за изпращането на военна помощ за Украйна. Според депутата Атанас Славов обединението им е повдигнала тематиката още от първия ден на войната, като даже са поискали в общата декларация, призната от Народното събрание на 24 февруари да се включи такова заричане.

Въпреки промяната във военното министерство, те не са спирали да водят договаряния с съдружните сътрудници, само че е лишило повече време декларацията да се придвижи в институционален формат. Проектът за решение за осъществяване на съвещания е създаден и изпратен до съдружните сътрудници, сподели Славов пред Българска национална телевизия.

" В Украйна се правят военни закононарушения, споделям го като правист, и ние не можем да останем безучастни. В случая военната помощ за нападнатия да отблъсне офанзивата на агресора и в действителност помощ за възобновяване на мира. Това не е включване във войната, както някои наши политически водачи се пробват да кажат. Другото значи една спорна с интернационалното право война да завоюва ", сподели Атанас Славов.

Позицията на Българска социалистическа партия значително е ясна - значимо е обаче партията мандатоносител " Продължаваме промяната " и " ИТН " да изразят мнението си, съобщи Славов.

" През първата седмица получавахме информация от нашите служби по какъв начин всичко завърши за няколко дни, че бързо ще завърши. Когато имаш такива сведения, това също блокира политическото взимане на решение и това е отговорност и на службите. Това е потенциалът, с който можем да работим ", добави той.

Според депутата позицията на ГЕРБ е непоследователна - като изясни, че три часа след декларацията на " Демократична България " те са внесли личен план на решение. Атанас Славов счита, че ръководещите не биха отказали поддръжката на опозицията и ще ги поканят на съвещания. Не счита обаче, че от " Възраждане " биха взели участие в подобен диалог.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР