Демократична България и Продължаваме Промяната внасят искане за създаване на

...
Демократична България и Продължаваме Промяната внасят искане за създаване на
Коментари Харесай

ДБ и ПП искат временна комисия за Пловдивския панаир

" Демократична България " и " Продължаваме Промяната " внасят искане за основаване на краткотрайна парламентарна комисия поради договорката с Пловдивския панаир, оповестиха двете партии в Народното събрание.

Те упорстват комисията да откри всички обстоятелства и условия към " харизването " на Пловдивския панаир на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация в Пловдив, съобщи пловдивският народен представител от Демократична България Йордан Иванов.

Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че ще упорстват Пловдивският панаир да получи статут на монумент на културата, защото по думите му това е един от методите за неговото опазване. Депутатите от краткотрайната комисия ще изискат диалог със служебния министър на културата Велислав Минеков по отношение на това желание.

" Пловдивският панаир направи 130 години предходната година и наш дълг е да създадем всичко допустимо той да продължи да бъде знак на Пловдив, какъвто е и до момента ", обоснова се Минчев.

" На второ място ще разгледаме всички условия към решението 2016 година страната да се откаже от акциите. Ще разгледаме дейностите на кметовете Иван Тотев, Иван Портних, Здравко Димитров и общинските препоръки на Пловдив и Варна ", съобщи Йордан Иванов. " Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до различен и да опишат всичко за харизването на Пловдивския панаир ", добави той.

" В проблема с Пловдивския панаир е доста видна разликата сред говоренето за битка с корупцията, битка с съветското въздействие, евроатлантизма от една страна и от другата страна са дейностите в тази посока. Виждаме поръчките на ГЕРБ да се борят с корупцията да се сплотяват по евроатлантическа линия, само че когато става дума в действителност да се подхващат дейности, виждаме и проблема с Пловдивския панаир ", разяснява пък Никола Минчев.

Решението на ГЕРБ, които ръководят Пловдив, е да дадат договорката на съда. " Нашият кмет на ГЕРБ и ГЕРБ са решили да дадат тази договорка на съда, който е способен да реши до каква степен тя е законна и какви учредения има ", разяснява в отговор Тома Биков.

Депутатът от ГЕРБ напомни, че Панаирът е бил приватизиран още от техния съдружен сътрудник Българска социалистическа партия по времето, когато Корнелия Нинова е била зам.-министър и е отговаряла за него. " Те умерено могат да се съберат и да обследват изцяло този проблем от неговия зародиш до неговото положение сега ", насочи задочно предложение към Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия Тома Биков в коментар на настояването за краткотрайна комисия. Към момента обаче от Българска социалистическа партия са срещу Пловдивският панаир да бъде частна благосъстоятелност и напомнят, че са завели дело, само че по сигнала им от прокуратурата досега нямало отговор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР