“Демократична България е единствената политическа сила от тези, на които

...
“Демократична България е единствената политическа сила от тези, на които
Коментари Харесай

Само Демократична България без ДС-агенти в листите си

“Демократична България ” е единствената политическа мощ от тези, на които социолозите отреждат място в 46-ото Народно заседание, в чиито кандидат-депутатски листи няма сътрудници на комунистическите секрети служби. Това демонстрира информация в Комисията по досиетата, която през днешния ден оповести резултатите от инспекцията си за агентурно минало на претендентите за народни представители на изборите на 11 юли.

“Демократична България ” има условие към всички претенденти в избори да заявяват, че нямат принадлежност към някогашната Държавна сигурност.

Въпросът за лустрацията е и част от програмата на “Демократична България ”, в която е заложено разсекретяване на разработките на Министерство на вътрешните работи и ДАНС с изминал гриф към 2020 година

“Лустрацията е основна, единствено че цялостната лустрация, не просто във връзка с хора, които са били ангажирани с комунистическите структури на Държавна сигурност и висшите ешалони на властта само че и 90-те години. Да отворим разработките на Министерство на вътрешните работи и да се види всякакви хора по какъв начин са станали богато и авторитетни ”, разяснява през днешния ден съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов във Варна.

Обединението планува в програмата си и въвеждане на инспекции за интегритет на хората на висши обществени длъжности в секторите „ Национална сигурност “, „ Отбрана “, „ Вътрешен ред “, „ Правосъдие “, както и самостоятелните регулатори. Предвижда се и възбрана за хората с принадлежност към някогашната Държавна сигурност да заема обществени длъжности, а съответните учредения за лустрация да бъдат уредени в специфичен закон.

Повече за лустрацията в програмата на Демократична България вижте
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР