Демократическата партия намали мнозинството на републиканците в Сената на САЩ.

...
Демократическата партия намали мнозинството на републиканците в Сената на САЩ.
Коментари Харесай

Демократическата партия на САЩ заплашва мнозинството на републиканците в Сената

Демократическата партия понижи болшинството на републиканците в Сената на Съединени американски щати. Днес двама демократи ще положат клетва в горната камара на Конгреса, оповестява АП.

Републиканците ще държат 51 места в Сената, а демократите - 49.

Агенцията отбелязва, че настоящето систематизиране на сенатските места ще усложни напъните на водача на болшинството Мич Макконъл да прокара законодателния дневен ред на Белия дом преди частичните избори през ноември 2018 година

Дъг Джоунс, първа победа на демократите в щата Алабама за последните 25 година, е един от новоизбраните сенатори, които през днешния ден ще положат клетва в горната камара. Другият, който ще постави клетва, е вицегубернаторът на Минесота Тина Смит, която заменя Ал Франкен - демократ, който подаде оставка поради отправени против него обвинявания в полово посягане. Смит възнамерява да взе участие на частичните избори през ноември, защото мандатът на Франкен изтича.

63-годишният Джонсън, който ще съставлява един от най-консервативните щати в страната, акцентира, че ще работи и с двете партии. Изборите в Алабама се организираха, откакто Джеф Сешънс се отдръпна от Сената, с цел да поеме правосъдното министерство.

59-годишната Смит е демократичен демократ, който поддържа връзки с бизнеса в Минесота. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР