Демократи за силна България“ (ДСБ) провежда Национално събрание, на което

...
Демократи за силна България“ (ДСБ) провежда Национално събрание, на което
Коментари Харесай

ДСБ провежда предизвестен избор на председател

„ Демократи за мощна България “ (ДСБ) организира Национално заседание, на което водачът в оставка Атанас Атанасов ще изнесе политически отчет, а по-късно ще се състоят избори за ръководител на партията. Партията е една от трите съставляващи „ Демократична България “ (ДБ) - една от обединенията в ръководещата четворна коалиция.

Атанасов подаде оставка в края на предходната година, дружно с водачите на ДаБг и „ Зелено придвижване “ - другите две обединения в Демократична България. Причината за отдръпването им беше изборният разгром, който претърпя дясната коалиция на изборите на 14 ноември. Тогава тя загуби близо 50 % от гласовете, които беше спечелила на предния избор единствено няколко месеца по-рано на 11 юли.

Въпреки това обаче Атанасов още веднъж се кандидатира за ръководител на партията. Почти несъмнено е, че ще бъде определен още веднъж, защото единственият му съперник е Цецка Бачкова – някогашен народен представител от Демократична България и дълготраен партиен кадър на приблизително равнище. Лидерът в оставка многозначително се появи преди няколко дни на фотография с американския дипломат Херо Мустафа, демонстрирайки контакти на високо ниво.

Наскоро избори за ръководител организира и ДаБГ. Партията още веднъж избра Христо Иванов, който, също като Атанасов, беше подал оставка поради изборната злополука.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР