Делян Пеевски е регистриран като водач на листата на ДПС

...
Делян Пеевски е регистриран като водач на листата на ДПС
Коментари Харесай

Пеевски ще вдига резултата на ДПС във Велико Търново като водач на листа

Делян Пеевски е регистриран като лидер на листата на Движение за права и свободи във Велико Търново, оповестиха Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. Втори в листата на придвижването е зам.-председателят Йордан Цонев, с който двамата бяха вносители на редица проектозакони, свързани с медиите и банковата система.

С този акт включеният в забранителния лист на Съединени американски щати по закона " Магнитски " предприемач, за който интернационалното журналистическо следствие Досиетата " Пандора " сподели, че взе участие в три недекларирани офшорки, се връща в политиката. Пеевски беше отказал да взе участие в изборите за 45-ти и 46-ти парламент през април и през юли тази година. Досега Пеевски се е кандидатирал от Пазарджик и от Стара Загора.

" За мен е чест да разглася Делян Пеевски като лидер на листата на 4-ти Многомандатен изборен регион ", съобщи пред медиите във Велико Търново регионалният координатор Гюнай Далоолу, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му Пеевски е номиниран от регионалния съвет на Движение за права и свободи и " точно от историческата и духовна столица на България господин Пеевски ни дава явен знак, че се връща в политиката ". " Още предходната година той съобщи, че има доста да приказва и доста да даде на България. Обещавам ви, че доста скоро той ще се появи на терен, с цел да взе участие в предизборната акция. А тя ще бъде дейна, политическа с доста позитивизъм и доста сила ", съобщи още Далоолу.

По думите му задачата на придвижването е да завоюва 11 111 гласа, които са задоволителни за един от осемте мандата. За да се сбъдне това, Гюнай Далоолу разгласи символно лидера на листата тъкмо в 11,11 часа, отбелязва Българска телеграфна агенция. " Ние от 2009 година постоянно вършим по 11-12 000 гласа. В последно време резултатът ни падна и нямаме мандат, за което има ред аргументи, само че в този момент не е моментът да разтварям тематиката ", добави Далоолу.

Той съобщи, че Движение за права и свободи стои изрично зад Делян Пеевски макар инспекциите против него.

Втори в листата е зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, който Далоолу дефинира като един от най-силните народни представители на партията. Под номер три е младата вяра на Движение за права и свободи и някогашен депутат от 45-то Народно събрание Мастън Мастънов. Четвърти е самият регионален ръководител Далоолу.

" Убеден съм, че с Делян Пеевски ще успеем, тъй като той е човек с огромно сърце, всички помните какъв брой дарения направи той в региона без да парадира ", продължи районният водач.

По-късно през днешния ден се чака управлението на Движението за права и свободи да разгласи лична кандидат-президентска двойка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР