Делян Добрев пое своята политическа отговорност, коментира пред журналисти Елена

...
Делян Добрев пое своята политическа отговорност, коментира пред журналисти Елена
Коментари Харесай

Йончева: Добрев пое своята политическа отговорност

Делян Добрев пое своята политическа отговорност , разяснява пред публицисти Елена Йончева във връзка оповестеното от депутата и регионален координатор на ГЕРБ желание да се отдръпна от политиката поради абсурда в Хасково.

Делян Добрев се отдръпва от всички заемани постове

Тя акцентира, че не става въпрос за офанзива против него, а против модела " ГЕРБ ", който, по думите й, не е единствено шуробаджанащина, тъй като тя постоянно е съществувала в България и по тази причина носят виновност и леви, и десни. Йончева добави, че моделът " ГЕРБ " надгражда шуробаджанащината - той не е единствено назначение на свои хора на основни позиции, само че и основаване на икономическа обязаност.

Хасковският кмет с отворено писмо: Не се дистанцирам от ГЕРБ, а от Делян Добрев

Според нея този модел задушава и локалния бизнес, тъй като на основни позиции застават хора, които са стопански обвързани с партийни структури.Така че аз се надявам моделът " ГЕРБ " да бъде разрушен освен в Хасково, само че и във всеки регионален град и всяко обитаемо място, добави Йончева.

Йончева: Близки до Делян Добрев са назначавани на основни позиции в община Хасково

Тя акцентира, че и ма доказателства за всяко нещо, което е споделила по схемата " Добрев " .

В отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява, че кметът на Хасково Добри Беливанов е декларирал, че няма да си подаде оставката, депутатът сподели, че т ой също носи отговорност за това, че на процедура е бил марионетка и две години в общината са работили хора, които нямат длъжностни характерности за постовете, на които са назначени.

ГЕРБ отдръпна доверието си от кмета на Хасково, бил отчаяние

Беливанов е позволил нарушаване на закона, до каква степен това е простимо, не знам, само че би трябвало да каже на какъв напън е бил подложен и какво тъкмо се е случило, счита Йончева. Попитана дали общинските съветници на Българска социалистическа партия също ще понесат отговорност, тя посочи, че те са двама от общо 41 , само че, в случай че е правилно, че са дали своят вот дружно с ГЕРБ, би трябвало да поемат своята политическа отговорност. Трябва да се види защо тъкмо са дали своят вот и дали са взели участие във всички схеми, добави тя.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР