Делян Добрев по време на пленарното заседание на парламента в

...
Делян Добрев по време на пленарното заседание на парламента в
Коментари Харесай

Очаквано ГЕРБ и Обединените патриоти “спасиха” депутатския пост на Делян Добрев


Делян Добрев по време на пленарното съвещание на Народното събрание в сряда, сн. БГНЕС

С гласовете “против” на ГЕРБ и “въздържал се” на по-голямата част от Обединените патриоти и на част от “Воля” Народото заседание отхвърли в сряда оставката на депутата и водач на хасковската партийна конструкция на ръководещата партия Делян Добрев.

В пленарна зала настояването му за овакантяване бе подкрепено от 97 народни представители. За гласоподава той самият, както и групите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. ГЕРБ и Обединените патриоти събраха 99 гласа срещу, а част от групата на националистите се въздържа. По подобен метод постъпиха и депутатите от “Воля”.

Отхвърлянето на оставката не е изненадващо откакто от началото на седмицата всички партийни структури на ГЕРБ заявиха своята безрезервна поддръжка за Доберев и религия в неговия “морал и достойнство”.

Ситуацията се повтори и в пленарната зала на Народното събрание в сряда. По време на траялия над два часа спор разнообразни представители на ГЕРБ – от добре познати имена, до такива, които в никакъв случай не са се изказвали от трибуната, опазиха депутата.

Скандалът " Кумгейт " избухна откакто локалната конструкция на ГЕРБ в Хасково смъкна доверието си от кмета Добри Беливанов, а оттова се разплетоха и поредицата назначения на съученици, родственици и близки на депутата Делян Добрев в общината, които той назова „ дрийм тийм “ и изясни като естествени, тъй като партията му спечелила изборите, а и " Хасково е дребен град ".

На апелите на депутати от левицата да отговори на обвиняванията на Елена Йончева за роднинските назначения в Хасково и да се извини за очернянето й, Добрев разяснява, че не е казвал нищо против Елена Йончева и е под достолепието му да занимава Народното събрание като дава отговор на клеветите по негов адрес.

“Вие се пробвате да внушите на Народното събрание и на българското общество, че защото не се изяснявам на госпожа Йончева надали не признавам виновност. Заявих неведнъж, че с госпожа Йончева ще се забележим в съда освен за клюка, а и за набеждаване “, сподели Добрев.

Той се обърна към Елена Йончева с думите: " Вие ще се запомните като мой главорез и палач в политиката. Без съд и присъда, по този начин както вие от Комунистическата партия си знаете ".

“Това, в което се трансформира Народното събрание в последната една седмица - да се замерваме с тиня и компромати, няма да ми липсва “, сподели още той.

ГЕРБ: Деляне, остани на борда, не скачай при алените акули

“Делян Добрев разгроми комунистическата партия по този начин, както Германия би Бразилия на международното в Бразилия. Нямате един кмет в Хасковско. Разби им енергийните схеми. Деляне, приятелю, апелирам те, не отстъпвай мястото си. Ти си необходим на този парламент, ти си необходим на България. Ако скочиш от борда, алените акули ще те раздерат във въздуха, по този начин ще им се услади кръвта ти “, съобщи депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той помоли Делян Добрев да отдръпна своята оставка и прикани достойните парламентаристи да не я одобряват.

Валентин Николов се обърна към Добрев с думите: “Деляне, приятелю, нуждаем се от теб всички, уповавам се да останеш “. “Искаха да покажат модел - какъв модел, че имаш братовчедка в общината, която дори ти не си назначил “, разяснява той.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков пък се обърна с искане за оставки към Българска социалистическа партия. “Очаквам оставки и от вашата парламентарна група - с черния пиар сте тръгнали против трен, а се намирате в “Москвич “, съобщи той.

" Така сте правили и на 9 септември, като унищожавахте кадърните и способените. Днес не е добър ден за българската народна власт - радвате се, че омаскарихте един честен човек ", съобщи Биков.

Антон Тодоров от ГЕРБ пък употребява случая, с цел да попита за следващ път водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дали е взела участие в приватизацията на “Техноимпекс “ за жълти стотинки. “Трябва да знаем, че аз съм като мумията, не се храня, не дремя, не съм от този свят и постоянно се връщам, за смут на алените. От година и половина се пробвам да накарам госпожа Корнелия Нинова да отговори за договорка за “Техноимпекс “, съобщи Тодоров размахвайки от трибуната контракт, с който по думите му Нинова е купила компанията.

Той попита дали е морално да се приватизира външнотърговска компания за жълти стотинки и дали, “ако си част от казуса, можеш да бъдеш част от решаването му”.

Кутев: Това е моделът ГЕРБ - твърдите, че сте назначили кмета, а той се избира

Антон Кутев от Българска социалистическа партия разяснява, че ГЕРБ се пробва да изкара Елена Йончева черна, тъй като задава резонни въпроси за това има ли кадруване в общината в нарушаване на закона. “Да оставим да се отговори на въпроса, а вие казвате да не го задаваме “, разяснява той. “Не желая да подложа честността на Делян Добрев под подозрение, само че за това би трябвало да се приказва, да се разисква “, уточни Антон Кутев и добави, че Делян Добрев би трябвало да се усеща отговорен за акцията срещу Елена Йончева.

“Излизате и казвате, че кметът е неблагодарник, че сте го създали кмет, пък той е непризнателен. Вие нямате конституционното право да вършиме някого кмет “, обърна се Кутев към ГЕРБ. “Това е моделът ГЕРБ, това е методът, по който управлявате- вие не можете да назначавате кмет, кметът се избира “, уточни той.

Кутев разяснява, че има и по-известни съученици от Добрев, само че в никакъв случай не си е разрешил да толерира някого от тях.

“Вярвайте ми, имам схващане за метода, по който се чувствате сега. Много от хората тук са претърпяли възходи и падения. Бил съм в обстановката, в която щерка ми не можеше да отиде на учебно заведение, тъй като някакви хора й споделяха, че е “червен отпадък “, обърна се Кутев към Добрев.

Кутев съобщи, че Добрев може да се обади на Борислав Гуцанов от левицата и да го попита по какъв начин се изясняват сходни обстановки на децата. Гуцанов осъди България в Страсбург, откакто по времето на Цветан Цветанов в Министерство на вътрешните работи барети нахлуха с пушки при неговите деца, той получи обвинявания, само че бе оневинен.

Депутатът напомни и казусът с някогашния боен министър Николай Цонев, който “пред камерите бе разгласен за безспорен престъпник”.

Кутев добави, че “всичко това се е случвало, пред очите на децата на тези хора, до момента в който вие бяхте министър в кабинета на ГЕРБ и с безмълвното единодушие на ГЕРБ”.

" Българската страна е почнала от рода Дуло. Родът, самичък по себе си не е нещо неприятно ", включи се в дебата зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов, призовавайки оставката на Добрев да бъде призната, щом той по този начин е решил.

“В Българска социалистическа партия може да има родове, само че в това няма нищо неоправдателно. Българска социалистическа партия извървя дългия път, с цел да се реформира и да стигне до положението, в което може да участва в политическия живот като съпротива, да отстоява хрумвания “, разяснява Жаблянов и добави, че Българска социалистическа партия е в правото си да сложи въпроса за модела, който се утвърждава в страната в последните 10 години.

И още обвинявания по роднинска линия...

Той беше атакуван от депутата от ГЕРБ Снежана Дукова, която го попита не се ли срами, че брачната половинка му източва средства от Министерство на образованието и науката на цивилен контракт. “Г-н Жаблянов, вие като политик и като преподавател с тапия за подобен, дайте ми формулировка за морал и се отнесете към вашата партия. Не се ли срамувате за целия преход “, попита Снежана Дукова.

Колежката й Цвета Караянчева също прикани Добрев да не напуща Народното събрание. “На изборите 37 хиляди са дали своят вот за Делян Добрев, той няма право да ги съобщи, с цел да угоди на Йончева, Нинова или някой различен. Делян Добрев подаде оставка, тъй като е честен човек, а когато излеят толкоз мръсотия върху теб, няма какво друго да направиш “, разяснява тя.

“Деляне, от името на структурата в Кърджали, на твоята в Хасково, нямаш право да излезеш от Народното събрание “, обърна се Караянчева към Добрев.

Движение за права и свободи: Парламентът не е кабаре, поддържаме оставката

“Ще подкрепим оставката на Делян Добрев, тъй като оставките се гласоподават в множеството случаи даже без спор, тъй като националният представител има своите претекстове. Някога претекстовете са обществени, в миналото - не “, съобщи зам.-председателят на групата на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Според него дебатът по оставката е бил непотребен и е нанесъл следващия удар върху рейтинга на Народното събрание.

Всички обичат Делян”

“Парламентът не е кабаре, с цел да се играят спектакли. По тази причина не взехме присъединяване в дебата “, разяснява Йордан Цонев. “Като депутат от Хасково съм задължен да изразя позицията ни, че ще гласуваме оставката на Делян Добрев и я одобряваме като честен акт “, сподели още той.

След Цонев думата взе сътрудника му от партията Велислава Кръстева, която без да загатва фамилия заключи, че явно “всички обичат Делян”.

Излизайки на трибуната след нея, Цветан Цветанов категорично уточни, че ще остави вметката й без отговор.

Нинова: ГЕРБ неодобрява Борисов

Пред Народното събрание водачът а Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че “днес ГЕРБ неодобрява ръководителя си Борисов”, който е споделил, че партията му ще се бори с роднинските назнчения.

“Днес вашите ви смъкнаха, господин Борисов”, обърна се тя към премиера. “Ако ни слуша – желая това да му кажа, и то като водач, който е понасял удари от свои”, разяснява Нинова.

Тя съобщи, че ГЕРБ явно не желаят “да дадат Добрев”, тъй като ще има и последващи, а партията не желае да се раздели с този модел на ръководство.

По-рано в сряда пред Нова телевизия водачът на Българска социалистическа партия уточни, че не се борят персонално против Добрев, а против модела на ГЕРБ.

Грамотни, образовани младежи не могат да стартират работа, тъй като нямат вуйчо епископ, разяснява тя.

Нинова сподели още, че брачният партньор й работи в " Лукойл ", само че тя в никакъв случай не е взела участие в гласувания в Народното събрание, които биха я сложили в спор на ползи. Тя заяви че брачният партньор й работи като началник група " Контрол и метрология” в " Лукойл”, а заплатата му е по-малка от тази на един народен представител.

Никога " Лукойл " не е спонсорирала моя или на Българска социалистическа партия акция, сподели Нинова, откакто преди ден от ГЕРБ я попитаха обществено дали е правилно, че брачният партньор й работи в " Лукойл “ и дали тя не е в спор на ползи.

" Когато ГЕРБ ръководят, те си водят роднините в държавни компании, на държавна хранилка, в бордове на ръководство. Когато Българска социалистическа партия ръководи, брачният партньор ми напуща всички държавни компании, в които работи. Когато ръководи държавното управление на Сергей Станишев, брачният партньор ми напусна Агенция " Митници”, където беше митнически контрольор. Когато управляваше държавното управление на Пламен Орешарски брачният партньор ми напусна държавната компания " Елби Булгарикум”, сподели Корнелия Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР