Делта вариантът съвсем скоро ще измести доминиращия в Европа Алфа

...
Делта вариантът съвсем скоро ще измести доминиращия в Европа Алфа
Коментари Харесай

Главоболие, хрема, дразнене в гърлото: кои са симптомите на Делта варианта?


Делта разновидността напълно скоро ще измести преобладаващия в Европа Алфа вид на ковид. Симптомите при него са по-различни. Ето какви са те:

Симптомите на ковид са добре известни. Кашлицата, високата температура, хремата, както и загубата на подушване и усет, са ясни сигнали за допустима зараза с Ковид-19. Особеността при заразяването с Делта разновидността е, че не се следи загуба на усет и подушване. А и пациентите наред с високата температура, страдат най-много от главоболие, хрема и раздразнение в гърлото. Разликите в признаците на болестта демонстрират какъв брой значимо е и при най-безобидните признаци на простуда да се направи тест.

Редакцията предлага
Колко рисков е Делта разновидността?

Ясно е, че въз основата на десетките разновидности разновидността Делта се популяризира по-бързо от всяка друга вариация на ковид. Един възпален заразява приблизително 6-7 души, в случай, че те нямат имунизационна отбрана. С други думи, заплахата от болест с Делта е двойно по-висока, в сравнение с при първичния вид на вируса. Същевременно английски изследвания демонстрират, че Делта се понася с 40-60 % по-леко от също толкоз нападателната разновидност Алфа от Англия.

Вариантът Делта обаче има характерности, които му разрешават да заобиколи антителата, създададени след имунизация. Затова Делта се популяризира и в страни, в които огромни елементи от популацията към този момент са имунизирани най-малко по един път. Досегашните данни демонстрират, че единствено изцяло ваксинираните могат да се усещат значително сигурни във връзка с Делта. Както сочат проучванията, във Англия една трета от хората, които са се заразили с Делта, към този момент са били получили първата доза от имунизацията. Институтът " Роберт Кох " показва, че имунизациите, които са позволени в Германия, подсигуряват отбрана против Делта, само че едвам след цялостна имунизация.

А дали болестта при болест с Делта протича по-тежко, към този момент е рано да се каже. Във Англия да вземем за пример броят на пациентите, които се е наложило да бъдат признати в болница, се е оказал два пъти по-висок, в сравнение с при засегнатите от първичния вид на вируса. Но както се акцентира - роля са изиграли съпътстващите болести на пациентите. Няма данни и за директно нарастване на смъртността.

Откъде идва Делта разновидността?

В най-общ проект се приказва за четири съществени разновидността на ковид, наречени с първите четири букви от гръцката писменост. Вариантът Алфа (B1.1.7) първо бе открит във Англия, Бета (B.1.351) - в Южна Африка, Гама – в Бразилия (P.1.). Мутацията Делта (B.1.617.2) бе записана за първи път напролет на тази година в Индия, където се популяризира всеобщо. В Германия сега на нея се дължат 15 % от новите случаи.

По този мотив от Института " Роберт Кох " предвиждат, че Делта ще измести преобладаващия към този момент вид Алфа. Именно такава е обстановката във Англия, където към този момент 90 % от инфекциите са с Делта. А от Индия към този момент идват сведения за нов вид на ковид, наименуван Делта плюс. Той имал спомагателна разновидност, която го прави още по-агресивен.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР