Делта вариантът на COVID-19 се характеризира с по-голяма заразност и

...
Делта вариантът на COVID-19 се характеризира с по-голяма заразност и
Коментари Харесай

Делта вариантът с по-голяма сила да причинява тежка форма на COVID-19

" Делта " разновидността на COVID-19 се характеризира с по-голяма инфекциозност и нараснала дарба да предизвиква тежка форма на болестта, оповестиха от здравното министерство. От там прецизират, че " Делта " е към два пъти по-заразен от предходните разновидности на вируса.

Там, където бъде разпознат " Делта " разновидността, той бързо и дейно се популяризира сред хората. Когато вирусът се популяризира свободно и предизвиква голям брой заразявания, вероятността да мутира се усилва. Колкото повече благоприятни условия има вирусът за разпространяване, толкоз повече благоприятни условия има за смяна, разясняват от здравното министерство. 

Експертите непрестанно наблюдават новите разновидности на ковид, който предизвиква COVID-19, с цел да видят дали те се популяризират по-лесно, предизвикват по-тежки болести или биха могли да повлияят на успеваемостта на ограниченията за публично здраве или имунизациите.

Най-добрият метод да се ограничи предаването на COVID-19 е хората да се имунизират и да не престават да следват препоръките за попречване на разпространяването на вируса, в това число физическо разграничаване, носене на маски, постоянно миене на ръцете и положително проветряване на закритите пространства, написа още в известието на здравното ведомство. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР