Делото за убийството на актрисата Виолета Донева продължава, а по

...
Делото за убийството на актрисата Виолета Донева продължава, а по
Коментари Харесай

Бащата на Ивет Стайкова през сълзи: Добро момиче е и обичаше майка ми! Наркотиците не прощават

Делото за убийството на актрисата Виолета Донева продължава, а по него обвинена е личната ѝ внучка Ивет Стайкова. Днес показания пред съда даде татко ѝ – Иво Стайков.
Той довери, че е осведомен с това, че щерка му от няколко години използва опиати, като е почнала с дрогата още от ученичка. Първо с трева, след това – канабис и на по-късен стадий – с амфетамини и метамфетамини.
Стайков изясни, че щерка му е положително момиче, само че „ опиатите не простят “, предава Труд.
Бащата обясни още, че към 12-годишна Ивет е била под въздействието на придвижването „ Емо “, което той дефинира като „ фракция “.
„ Разликата от обичайните секти е, че при него е на правилото на другарството, което е мощно застъпено. И това е един митинг против всички ограничавания, а ограничавания постоянно има – било то от родителите, които ти споделят в какъв брой часа да се прибереш, да вземем за пример, било от законите и така нататък Това е идеология. Тогава се обърнахме към доктор Петър Василев, описа той.
Иво Стайков сподели още, че са се обърнали към експерта още един път на по-късен стадий по отношение на използването на опиати.
„ Единственият метод беше комуна. Но тя е 200 лева дневно първия месец, а след това става по 150 лева Трябваше да намерим пари, това не са малко средства. Накрая татко ми даде вноска. Д-р Василев сподели че ще се опита за 3 месеца да реши казуса. Ивет се съгласи да отиде в комуна, когато мине рождения ѝ ден и навърши пълноправие, което предстоеше. Всичко допустимо е направено “, сподели той.
До комуна по този начин и не се стига след съдбовния случай с актрисата Виолета Донева, която е наръгана с нож 54 пъти, а първият който я открива да лежи безжизнено в дома ѝ е точно Иво Стайков, извикан от съседи, с цел да може да отвори вратата на жилището.
Преди Ивет да изяви предпочитание да отиде да живее при баба си, тя е правила и опит за самоубийство, описа татко ѝ.
„ Получих известие по Вайбър, че желае да се самоубие и че се намира на релсите на метрото. Причината, която ми сподели е, че се е чула с татко ми и са си споделили неприятни неща. Той сподели, че няма такова нещо и Ивет е била несъответстваща. Единият сподели едно, другият – друго. Тогава звъннах на 112, тъй като бях в различен град и нямаше по какъв начин толкоз бързо да се прибера. Тя не сподели на коя станция на метрото е и помолих на 112 да ревизират. Министерство на вътрешните работи я откриха на „ Европейски съюз “, описа татко ѝ пред съда, като посочи, че малко преди да отиде при майка му Виолета, Ивет е живяла при родителите на някогашната му жена и майка на Ивет – Цветелина, където стана скандал с бабата и дядото, след това отишла да живее при гаджето си Виктор, и най-после бе майка му Виолета.
На въпрос дали в деня на убийството Ивет е била под въздействието на опиати, Стайков отговори: „ В това съм сигурен на 100 %. Била е под въздействието на опиати, тъй като Ивет обичаше майка ми. Няма по какъв начин в обикновено положение да посегне на нея. Връзката им беше доста мощна “, сподели Иво Стайков.
Междувременно юристите на Ивет желаеха изменение за мярката ѝ за неотклонение и от „ задържане под стража “ тя да бъде пусната под „ домакински арест “. Самата Ивет пожела да отиде да живее при майка си. Съдът отхвърли това искане и остави Ивет в ареста, а претекстовете бяха, че тя няма открит адрес, също така нито майка ѝ, нито татко ѝ живеят в София, както и това че тя не е живяла дружно с тях през последните години преди убийството на Виолета Донева.
Ивет Стайкова е обвинена за убийството на баба си. Актрисата бе открита мъртва през октомври 2022 година в жилището си с нанесени по тялото 54 удара с нож.
Шест от ударите засегнали витално значими органи по тялото и главата на Виолета Донева, като от самото начало 79-годишната жена е била в схващане и изпитвала болки
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР