Делото за убийството на 32-годишната Кристина се гледа в Софийския

...
Делото за убийството на 32-годишната Кристина се гледа в Софийския
Коментари Харесай

Обвиненият за убийството на Кристина - Калоян: Моля за по-лека мярка!

Делото за убийството на 32-годишната Кристина се гледа в Софийския апелативен съд. Калоян Каймакчийски изиска по-лека мярка - домакински арест. Той е упрекнат, че е прострелял някогашната си другарка. По данни на прокуратурата мъжът е употребявал персоналното оръжие на актуалната си другарка, която е военнослужещ.

Според юриста на Каймакчийски - Илиан Гергененов, обвиненият има непрекъснат и открит адрес и трайна трудова претовареност - експерт оперативно планиране на мрежата. Той не е осъждан, а оправдан по право, също по този начин мъжът не се е укривал, с е съдействал е на полицията.

Защитата твърди, че в случай че Калоян бъде пуснат под домакински арест, той той ще при майка си, която е кметски наместник, в село Черньово до Ихтиман, осведоми bTV.

“Единствено апелирам за по-лека мярка. Само това желая. Или домакински арест, или мярка, която е друга от задържане под стража. Само това желая - да не бъда арестуван под стража ", съобщи Калоян под съда.

Точно преди седмица тялото на Кристина Благоева беше открито в багажник на автомобил с две огнестрелни рани. Ден по-късно някогашният ѝ съкровен другар беше арестуван и упрекнат за убийството ѝ. Прокуратурата твърди, че на 3 април Калоян Каймакчийски съзнателно стрелял по Кристина Благоева, като създал два изстрела с огнестрелно оръжие, употребявайки револвер " Макаров ".

На 12 април стана ясно, че упрекнатият за ликвидиране Калоян е заплашвал преди години и друга своя някогашна другарка - с думите “С какво предпочиташ да те убия? Защо не ме улесниш и не се самоубиеш “.

През 2016 година е получил условна присъда за тези закани за ликвидиране, както и за палеж на автомобил. Към оня миг мъжът е бил с чисто правосъдно минало.

Разследването е на 10 дни, само че е извънредно интензивно след обвиняването по член 116 - едно от най-тежките закононарушения в Наказателния кодекс.

Според прокурор Светлозар Петров Калоян преднамерено е умъртвил Кристина към 17:00 часа на 3 април, откакто е замислил е тежкото закононарушение и се е подготвил е усърдно, Разговорът, който Калоян и Кристина са водели, е ескалирал и той я е прострелял, а гибелта е настъпила незабавно. Разпитани са доста очевидци. Автомобилът, в който тялото на дамата е било трансферирано, е бил квалифициран. А по-късно упрекнатият е изхвърлил облеклата и ръкавиците, които е носил, само че е не запомнил една от гилзите.

След това е предиздвикал е Йордана – актуалната си другарка, да върне оръжието си в поделението, където тя работи като военнослужещ, а не в касата в жилището си.

Доказателствата са косвени, има изобилна цялост, които свързват Калоян със гибелта на Кристина. Според обвиняването той е имал е претекста, средствата и опцията да извърши това тежко закононарушение.

Налице е действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, в случай че не бъде арестуван. Според прокурора Калоян се води оправдан, само че е бил осъждан - за закана за ликвидиране и тенденциозен палеж. Свидетел твърди в сказка, че Калоян си е признал пред него за стореното.

Йордана Сотирова ще се яви като очевидец по делото.

Към момента съдът се отдръпна да заседава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР