Делото за продажбата на Каолин срещу бизнесмена и издател на

...
Делото за продажбата на Каолин срещу бизнесмена и издател на
Коментари Харесай

Няма данни за престъпление: Съдът прекрати делото срещу Иво Прокопиев за Каолин

Делото за продажбата на " Каолин " против предприемача и издател на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев е дефинитивно прекъснато. Това е станало с решение на Софийския апелативен съд. Прокопиев бе упрекнат в пране на пари дружно с още двама души – Иван Ненков и Константин Ненов. Тезата на прокуратурата бе, че те са знаели, че имуществото, което продават, е добито посредством закононарушение. " Каолин " бе продаден на немската компания " Кварцверке " през 2013 година

Делото против Прокопиев е следващото шумно следствие, което се проваля. на бул. " Цар Освободител ", с цел да събират доказателства. Тогавашният началник на спецпрокуратурата Димитър Франтишек твърдеше, че с повдигнатите обвиняване " не се визира " издателската активност на Прокопиев. Тази теза бе повтаряна неведнъж и от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров.

Липса на закононарушение, а не липса на доказателства

От определението на САС излиза наяве, че прокурорът е прекратил следствието още през предишния октомври. В самото разпореждане обаче не са били дефинирани претекстове и по тази причина юристът на Прокопиев го е обжалвал с настояването делото да се приключи заради липса на закононарушение.

В постановлението прокурорът е записал, че в действителност няма данни за осъществено закононарушение . Едновременно с това обаче се е опитал да изясни, че приключва делото поради необоснованост на обвиняването. Според съда това е неприемливо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР