Делото срещу Георги Генов, който преди година уби съпругата си

...
Делото срещу Георги Генов, който преди година уби съпругата си
Коментари Харесай

Рестарт на делото срещу мъжа, убил жена си в Пещера

Делото против Георги Генов, който преди година умъртви брачната половинка си от ревнивост в центъра на град Пещера, стартира изначало през днешния ден. Причината е, че ръководителят на пазарджишкия правосъден състав, който през месец май дефинира 25 години отнемане от независимост, е пропуснал да подпише протокола, което прави присъдата невалидна, оповестява БНР.
 Мъжът от Пещера, намушкал жена си, в действителност е терорист  Министерство на вътрешните работи пусна фотография на Георги Генов, който умъртви жена си и изчезна
Заради този пропуск делото против Георги Генов потегля от нулата. При предходното правосъдно следствие магистратите са решили, че самопризнанията на Генов съответстват със събраните доказателство и те са задоволителни, с цел да бъде издадена присъда, по съкратената процедура. Без подписа на съдията обаче, тези дейности се третират като незавършени и невалидни. Затова пазарджишкият областен съд дава нов старт на правосъдното следствие, като още веднъж ще се събират доказателства за закононарушението.

Георги Генов умъртви брачната половинка си по измежду бял ден в центъра на Пещера пред погледа на десетки очевидци. Мотивът се оказа фамилен скандал и ревнивост. След убийството Генов се съумя да се укрие четири дни.

Той бе открит във вила край Мухово след невиждана акция, в която присъединяване взе и армията. От военното ведомство тогава аргументираха присъединяване си с текст от закона за защитата, който регламентира дейности при терористична опасност. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР