Делото срещу Анка Михайлова, обвинена, че е виновна за смъртта

...
Делото срещу Анка Михайлова, обвинена, че е виновна за смъртта
Коментари Харесай

Зловещи разкрития за смъртта на 2-годишно в Пловдив! Хапано, бито и горено с цигара…

Делото против Анка Михайлова, упрекната, че е отговорна за гибелта на осиновеното й 2-годишно дете, се отсрочи за 2 април. Причината – неявяване на трима очевидци в днешното правосъдно съвещание, както и гледище от страна на юристите на Анка – доайените Димитър Будаков и Хари Харалампиев, да се изслушат неявили се движимости лица, изготвили съдебно-психиатричната експертиза.
„ Ще се направи още един опит за приканване на неявилите се очевидци и за провеждането на разпит “, сподели арбитър Веселина Семкова.  Адвокатите показаха, че ще насочат и искане, обвързвано с предстоящата експертиза, което значи, че е допустимо делото да не завърши и на идната дата.
В днешното правосъдно съвещание бяха разпитани служител на реда от Шесто районно и комшия на Анка. Инсп. Йочев уточни, че е имал почивен ден, когато е бил извикан във връзка със случая на дребната Севда. „ Началникът ми сложи за задача да отида в региона, в който е станало това нещо и да разпитам очевидци. Знаех единствено, че става въпрос за бебе, което по първична информация е в тежко положение. Разговарях с много хора. Всички изрекоха позитивно мнение за майката, че била самичка, че се грижила добре за детето. Не са виждали прояви на експанзия от страна на подсъдимата. Качих се в жилището, там всичко беше подредено “, описа служителят на реда.
По думите му, той осъществил разпит на близо 20 души, дребна част от тях родственици на Анка, а останалите съседи. „ Подсъдимата беше обезпокоена. Явно беше в незнание какво тъкмо се случва с детето й. От нея персонално не съм чул роман за това какво тъкмо се е случило, само че от сътрудници разбрах, че детето паднало от леглото на теракота. Чух, че имало следи от захапване “,каза още служителят на Шесто районно управление (на МВР).
Вторият разпитан очевидец бе съседът на Анка – Стефан. Той описа, че бил с другари зад блока, в който живее осиновителката, когато чул викове и крясъци за помощ. „ Чуваше се от отворен прозорец. Тръгнахме всички, които се бяхме събрали там. Пресрещнахме я по стълбите, тя носеше детето. След това с моята кола я закарахме до болничното заведение. Анка сподели, че детето паднало от спалнята си и си блъснало главата. Момичето дишало, само че беше в безсъзнание. Беше паникьосана, плачеше в колата от самото начало, питаше дали детето й е добре “, уточни Стефан пред съда.
В правосъдната зала бяха разпитани и няколко движимости лица. Адвокатите на Анка ги обстрелваха с десетки въпроси, множеството от които идентични, само че заложени по друг метод. Експертите бяха безапелационни, че детето е било измъчвано и че няма по какъв начин пострадванията в региона на главата да са получени от еднократно рухване върху под.
Дентален доктор уточни, че имало следи от ухапвания на три места по тялото на дребната Севда. „ Бяха направени отливки от гипс на горната и долната челюст на Анка. След това отливките бяха наложени върху местата с ухапвания по тялото на детето. Установи се, че съответстват “, сподели специалистът.
Д-р Тимонов, които показа четворната съдебна експертиза, сподели, че в региона на главата на детето са установени 3 типа увреждания – кръвонасядания и оток.
За него е допустимо ударът да е нанесен от човешка ръка, тъй като няма данни да бъде от предмет.
Той изрази песимизъм, че от едно само рухване от леглото могат да се получат тези контузии. Докторът посочи, че по кожата на детето, с изключение на ухапванията, е имало и следи от изгаряне с цигара, както и удар от колан. Допълни още, че има следи от хапане със остаряла отминалост.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР