Делото беше решено в едно заседание, след като подсъдимият призна

...
Делото беше решено в едно заседание, след като подсъдимият призна
Коментари Харесай

Осъдиха баща, направил опит да убие мъжа на дъщеря си край Варна


Делото беше решено в едно съвещание, откакто подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на страните за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при  постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването, което е наложил с 1/3.

Престъплението, в което е упрекнат Георги Г. е тежко по смисъла на закона и за него се планува " отнемане от независимост “ от една до осем години. Наказанието е същото като за довършеното закононарушение, като се взема поради степента на реализиране на желанието и аргументите, заради които закононарушението е останало незавършено.

Пред съда потърпевшият изиска да бъде прекъснато наказателното произвеждане и да не бъде налагано наказване на подсъдимия, защото несъгласията посред им са изгладени и към този момент имат естествени връзки.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Георги Г. наказване " отнемане от независимост “ за период от 2 години, което понижи с една трета до размер 1г. и 4 месеца, осъществяването на което отсрочва с изпитателен период от 4 години.

Припомняме хронологията на закононарушението съгласно обвинителния акт. През лятото на 2017г. дъщерята на 50-годишния Георги Г. се разделила с мъжа, с който живеела, поради упражнявано принуждение над нея. Заедно с едногодишното им дете, тя се преместила да живее при родителите си в околност Крушова градина, в землището на село Константиново. На 25.07.2017г. мъжът дошъл в къщата и изискал да вземе детето със себе си. След като му било отказано, той почнал да души жена си, а на притеклата се на помощ баба, счупил ръката. Със мощ съумял да вземе детето, като няколко часа по-късно го върнал назад на майката. Вечерта на същия ден още веднъж посетил дома на родителите й, с цел да разбере на какво се държат обтегнатите им връзки. Тогава избухнал скандал сред бащата на момичето и мъжът й, който се държал нападателно. В положение на мощно неспокойствие, поради обидите и осъщественото от страна на младия мъж принуждение против щерка му, брачната половинка му, майка му и към него самия, Георги Г. намушкал с нож по-младия мъж, който с помощта на бързата интервенция на лекарите останал жив. 

Присъдата на Варненски областен съд може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР