Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила,

...
Dell планира да съкрати приблизително 5% от работната си сила,
Коментари Харесай

Dell планира да съкрати 6500 души

Dell възнамерява да редуцира почти 5% от работната си мощ, в опит да понижи разноските си. Dell има към 133 000 чиновници, а понижението от 5% ще съставлява повече от 6500 чиновници.

Компютърният колос цитира „ предизвикателната световна икономическа среда “ за съкращенията. В писмо до чиновниците, Джеф Кларк, заместник-председател на Dell, споделя, че стъпките, които компанията към този момент е подхванала - като ограничавания за пътешестване на чиновници и прекъсване на външно наемане - са незадоволителни.
-->
Този ход идва, до момента в който съкращенията не престават да се популяризират в софтуерната промишленост. Amazon, Microsoft, Гугъл и други оповестиха проекти за редуциране на хиляди служащи, до момента в който фирмите се приспособяват към изменящото се пандемично търсене и страховете от задаваща се криза.

Dell също се бори с пониженото търсене на лични компютри. Според консултантската компания Gartner световните доставки на лични компютри са намалели с над 28% през четвъртото тримесечие на 2022 година в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Това означи най-големия тримесечен спад на доставките, откогато Gartner стартира да наблюдава пазара на компютри в средата на 90-те години.

Dell, по-специално, означи 37% спад в доставките на снабдители на компютри през последните три месеца на 2022 година спрямо миналата година, съгласно Gartner.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР