Делегация от украински прокурори се срещна с главния прокурор на

...
Делегация от украински прокурори се срещна с главния прокурор на
Коментари Харесай

Украински прокурори се обучават в САЩ да разследват военни престъпления

Делегация от украински прокурори се срещна с основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд като част от посещаване в Щатите за придобиване на опит и образование, предаде Укринформ.

„ Ръководителят на делегацията - шефът на Координационния център Вероника Плотникова - благодари на основния прокурор и екипа на американското министерство на правораздаването за систематичната поддръжка за Украйна в нейните старания справедливостта да спечелва и да обезпечи високи стандарти на правораздаване “, написа в обществената мрежа " Телеграм " украинската основна прокуратура.

Нейни представители минават неколкодневно образование в Съединени американски щати, с цел да се срещнат с американския опит в следствието на военни закононарушения и по-конкретно в използването на механизми за поддръжка на участниците в наказателния развой.

Събитието се провежда от правосъдното министерство на Съединени американски щати и американското Бюро по интернационалните въпроси в региона на опиатите и правоприлагането (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs, INL).

Придобитите теоретични и на практика умения ще оказват помощ за това работата на Координационния център за жертви и очевидци на военни закононарушения - новооснован отдел към украинската основна прокуратура - да стъпи на здрава основа.

„ Днес сме тук, с цел да почерпим от опита н а американските сътрудници по основни въпроси като подпомагането и закрилата на жертвите и очевидците и да го използван по най-хубавия метод в ежедневната си активност. Така че всеки човек да може да получи правдивост, протекция и да може да се възвърне във допустимо най-голяма степен от контузиите, нанесени от военните закононарушения на агресора “, акцентира Плотникова.

Обучителната стратегия се състои от поредност срещи, в това число с представители на министерството на правораздаването, Върховния съд, полицията и Центъра за отбрана правата на детето. Основното акцентиране в тях ще бъде сложено върху подробното проучване на нужните практики, които по-късно да бъдат употребявани в работата на украинската прокуратура и Координационния център.

Преди това беше обявено, че инструктори от Съединени американски щати и Англия са обучавали украински прокурори по какъв начин да употребяват дронове, с цел да основават триизмерни модели на военни местопрестъпления, добавя Укринформ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР