Делегация от комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще

...
Делегация от комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще
Коментари Харесай

Започва проверката на евродепутати на сигнали за корупция у нас


Делегация от комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент ще бъде на посещаване в България от понеделник до сряда, оповестиха от евроинституцията.

Евродепутатите ще проучат изказванията за корупция и корист с публичните фондове и по какъв начин те се отразяват на финансовите ползи на Европейски Съюз.

Делегацията включва Томаш Здеховски (ЕНП, Чехия), Цветелина Пенкова (С&Д, България), София ин'т Велд (Renew, Нидерландия), Виола декор Крамон-Таубадел (Зелените/ЕСА, Германия), Йоахим Кус (ИД, Германия),Ришард Чарнецки (ЕКР, Полша) и Андрей Новаков (ЕНП, България) като съпътстващ член. 

Работната стратегия на евродепутатите включва срещи с разнообразни организации на гражданското общество, публицисти, както и с висши държавни и държавни чиновници, които са директно или индиректно свързани с администрирането и ръководството на европейските фондове в България, в това число от Министерствата на финансите, на вътрешните работи и на земеделието, Прокуратурата, Народното събрание, Изпълнителната организация, отговаряща за одита на средствата от Европейски Съюз, Сметната палата, ИСУН 2020, Националното съдружие на общините.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР