Делегация от федералното правителство на Етиопия е отпътувала към региона

...
Делегация от федералното правителство на Етиопия е отпътувала към региона
Коментари Харесай

Етиопска правителствена делегация е заминала за Тигре

Делегация от федералното държавно управление на Етиопия е отпътувала към района Тигре в северната част на страната, с цел да следи използването на подписаното предишния месец спокойно съглашение, съобщи Ройтерс, като се базира на етиопската държавна осведомителна работа.

Според държавното управление това е първото посещаване на федерална делегация на високо ниво в Тигре от две години. Тя е ръководена от ръководителя на долната камара на етиопския парламент. " Този жест е удостоверение за това, че мирното съглашение е поело по верния път и напредва ", съобщи държавното управление.

Федералното държавно управление и силите на Тигре подписаха на 2 ноември съглашение за дефинитивно преустановяване на военните дейности, откакто в траялите две години сражения починаха хиляди хора и милиони бяха принудени да изоставен домовете си.

На 12 ноември беше подписано следващо съглашение за разоръжаване на бойците от Народния фронт за избавление на Тигре, което планува и гаранции за филантропичен достъп и достъп на етиопските въоръжени сили до столицата на Тигре Мекеле.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР